Poļu ģimnāzijas skolēniem stadionā nodziedāja himnu un nodemonstrēja baikeru močus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šorīt skolas stadionā blakus Borisa un Gļeba katedrālei notika Pilsudska poļu valsts ģimnāzijas skolēnu un projekta «Kopīgi iepazīsim Dombrovska Mazureku» tikšanās. Kopumā vairāk kā 70 poļi no Polijas un Vācijas atbrauca, lai pastāstu nākamajai paaudzei par poļu himnu.

Skolēni bija sajūsmā, jo starp projekta dalībniekiem bija 24 īstie baikeri. Bija iespēja ne tikai aplūkot saulē mirdzošus motociklus, bet arī pasēdēt uz tiem, šo iespēju izmantoja lielākā poļu ģimnāzijas skolēnu daļa. Neskatoties uz to, ka akcijas dalībnieki bija ļoti dažādā vecumā, viņi uzreiz atrada ar skolēniem kopīgo valodu, apspriežot ne tikai motociklu firmas zīmes, bet arī dažādas aktuālās problēmas.
Starp citu, baikeru vidū bija arī divas daiļā dzimuma pārstāves.

Poļu nama vadītāja Žanna Stankeviča Gorod.lv pastāstīja, ka projekta «Kopīgi iepazīsim Dombrovska Mazureku» dalībnieki apceļo vietas, kurās dzīvo lielāku poļu diasporu pārstāvji, kā arī apmeklē Polijas karavīru apbedīšanas vietas. Šī projekta mērķis ir popularizēt Polijas himnu, audzināt jaunatni patriotiskajā garā, apzināties savu nacionālo identitāti. Jo jaunajiem cilvēkiem ir jāsaprot, ka Polijas vēsture ir cieši saistīta ar Eiropas vēsturi.
Tikšanās noritēja nepiespiestā gaisotnē, viesi dziedāja dziesmas, sarunājās ar bērniem un skolotājiem. Pēc Daugavpils brauciena dalībnieki dosies uz Lietuvu, bet braucienu noslēgs Polijas galvaspilsētā Varšavā.

FOTOGRĀFIJAS


Написать комментарий