Rosina pirmdienu pēc Dziesmu svētkiem noteikt par brīvdienu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Dziesmu un deju svētku padome varētu aicināt valdību pirmdienu pēc 2013.gada dziesmu un deju svētkiem noteikt par brīvdienu, pārceļot to uz kādu no sestdienām.

Kultūras ministre un padomes locekle Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība) pastāstīja, ka pirmajā padomes sēdē karstākās diskusijas izraisījušās par to, vai dziesmu svētku noslēguma koncertu rīkot sestdienas vai svētdienas vakarā.

Ja svētki noslēgtos svētdienas vakarā, iedzīvotāji varētu brīvdienās plašāk apmeklēt dažādus svētku pasākumus. Tomēr, tā kā dziesmu svētku noslēguma koncerts un tam sekojošā sadziedāšanās parasti turpinās līdz vēlai naktij, padome rosinājusi nākamo pirmdienu noteikt par brīvdienu un to pārcelt uz kādu no sestdienām, līdzīgi kā tas darīts atsevišķos citos gadījumos.

"Tas ļautu lielam skaitam svētku dalībnieku un arī klausītājiem, kas vēlas palikt Mežaparkā baudīt svētku noskaņu pēc koncerta beigām, normāli sagatavoties nākamajai dienai," sacīja ministre.

Ideju esot atbalstījis arī izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, kurš arī darbojas Dziesmu un deju svētku padomē. Tālāk svētku organizatoriem ar šo priekšlikumu būs jāvēršas valdībā.

Jau vēstīts, ka XXV Vispārējie latviešu dziesmu un XV deju svētki notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam.


Написать комментарий