Cietokšņa bērniem vasarā organizēs brīvā laika pavadīšanu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ir zināms fakts, ka dažreiz bērni, kuriem nav ar ko nodarboties brīvajā laikā, izklaidējas ar to, ka vienkārši bojā vai salauž to, ko citi ir radījuši, lai pilsētā būtu skaisti un mājīgi.

Visbiežāk vandalisma akti notiek pilsētas mikrorajonos. Cietoksnis nav izņēmums, arī tur notiek likuma pārkāpumi, kas ir nevēlami, jo gandrīz viss cietokšņa teritorijā ir vēsturiskais mantojums.

Jautājums par to, ka Cietoksnī dzīvojošiem bērniem nav ar ko nodarboties, tika apspriests jau sen. Iepriekšējos gados šī tēma bija īpaši aktuāla, jo tur atradās patversme „Auseklītis”. Bet arī pašlaik, kad bērnus no patversmes ievietoja „Priedītē”, Daugavpils Sociālo lietu pārvalde minētajā mikrorajonā organizē tur dzīvojošo bērnu interesantu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu.

SLP vadītāja Svetlana Gavrilova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka visas vasaras garumā darbdienās bijušās patversmes bāzē tiks organizēti dažādi pasākumi dažāda vecuma bērniem. Ar bērniem nodarbosies SLP darbinieks un palīgi – studenti un brīvprātīgie. Sociālās programmas ietvaros dažādas bērniem domātas nodarbības un spēles notiks no plkst.10:00 no rīta līdz 19:00 vakarā. Organizatori sola arī dažādas ekskursijas pa pilsētu.

Jāatzīmē, ka arī pagājušajā gadā Cietoksnī bija organizēts bērnu brīvais laiks tikai viena mēneša laikā, jo nebija pienācīgu telpu. Pagājušajā gadā to apmeklēja aptuveni 20 cilvēki, šogad tiek plānots izveidot 3 grupas pa 10 cilvēkiem.


Написать комментарий