Tikai vasaras vidū kļūs zināms, kurās Daugavpils skolā mainīsies direktori

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēdējā laikā daudz tika runāts par Daugavpils skolu pensijas vecuma direktoriem. Daži piedāvāja viņus atlaist, apgalvojot, ka skolas izglītības kvalitāte cieš no šādas vadības un jādod ceļš jauniem, enerģiskiem cilvēkiem.

Citi uzskatīja, ka viņu pieredze ir nenovērtējama, tāpēc vecums nav šķērslis, lai cilvēks ieņemtu direktora vietu. Jo jebkuram jaunam cilvēkam vajag laiku, lai iepazītu visas vadītāja darba nianses.

Gorod.lv pajautāja pirmajam vicemēram Vitālijam Azarevičam, kuras pilsētas skolas gaida darbinieku sastāva maiņa un kas nomainīs vecus direktorus – cilvēki no malas, kuri tiks iecelti no augšas, vai skolas pedagoģiskā kolektīva pārstāvji. Ir taču 3.vidusskolas piemērs, kur pēc Azareviča kunga aiziešanas uz domi viņa amatu ieņēma kolēģe Alla Grjaznova.

Pēc vicemēra domām, minētajā situācijā tiks izskatītas visas kandidatūras – gan vietējās, gan no malas. Galvenais, lai skolas direktora vietu neieņemtu nejaušs cilvēks. Uzdevums nav atlaist vadītāju, bet nomainīt ar kompetentu un šo darbības jomu pārzinošo cilvēku.

Pretendentus atlasīs, pamatojoties uz darba intervijām, bet galvenais kritērijs būs kandidāta piedāvātā mācību iestādes attīstības koncepcija.
Vitālijs Azarevičs piebilda, ka tikai vasaras vidū kļūs zināms, kurās Daugavpils skolās mainīsies direktori.


Написать комментарий