ASV bezpilota lidmašīnas uzbrukumā Pakistānā 10 nogalināto

foto ubergizmo.com
foto ubergizmo.com

ASV bezpilota lidmašīnas uzbrukumā islāmistu kaujiniekiem Pakistānā ceturtdien nogalināti desmit cilvēki, atsaucoties uz izlūkošanas dienestu amatpersonām, vēstīts laikraksta "The Express Tribune" interneta vietnē.

Bezpilota lidaparāts izšāvis divas raķetes pa ēku kompleksu kādā ciemā Ziemeļvazirstānas cilšu rajonā. Tikai dienu iepriekš šajā pašā rajonā bezpilota lidmašīnas uzbrukumā nogalināti četri kaujinieki.

ASV iepriekš ir aicinājušas Pakistānu uzbrukt "Haqqani" kaujinieku tīklam Ziemeļvazirstānā, kurš ir viens no ASV pretiniekiem kaimiņos esošajā Afganistānā. Tomēr ir maz ticams, ka Pakistāna uzsāks šādu ofensīvu, ņemot vērā krīzi attiecībās starp šo valsti un ASV.

Pakistānā ir liegusi ASV izmantot maršrutus tās teritorijā, kuri ir ļoti svarīgi starptautisko spēku izvešanai no Afganistānas, kas paredzēta līdz 2014. gada beigām. Pakistāna slēgusi ASV izmantotos maršrutus pēc tam, kad pagājušā gada novembrī NATO gaisa uzbrukumā pie Afganistānas robežas nogalināti 24 Pakistānas armijas karavīri.

ASV un Pakistānas attiecības kopš trešdienas aizēno arī Pakistānas tiesas lēmums ar 33 gadu ieslodzījumu sodīt ārstu, kurš palīdzējis noteikt "Al Qaeda" līdera Osama bin Ladena atrašanās vietu.


Написать комментарий