Laikraksts: Bauskas rajona tiesa neapcietina sirmgalves piekāvēju

foto shropshirestar.com
foto shropshirestar.com

Bauskas rajona tiesas tiesnesis Aigars Sniedzītis neapcietinājis agrāk tiesātu vīrieti, kurš Bauskas novada Pāces ciemā smagi piekāvis sirmgalvi, pirmdien vēta laikraksts "Diena".

78 gadus vecā Elēna Fridrihsone laikrakstam paudusi pārliecību, ka uzbrucējs nācis viņu nogalināt. Svētdienas, 10. jūnija, vakarā sirmā kundze sēdējusi viesistabā, kad dzirdējusi klauvējienu pie durvīm. Nācējs bijis iereibušais Garijs (vārds mainīts), kurš teicis, ka Pācē rokot kanalizāciju un viņš vācot parakstus. Pēc tam vīrietis sitis sirmgalvei ar āmuru. Sirmgalves kliedzienus sadzirdējuši kaimiņi, kuri pieķēruši vīrieti pie sasistās stāva. Pēc uzbrukuma sieviete ārstējas slimnīcā.

Uzbrucējs tiek turēts aizdomās par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu sirmgalvei. Policija prasīja tiesai kā drošības līdzekli aizdomās turētajam 51 gadu vecajam vīrietim piemērot apcietinājumu, laikrakstam stāstījusi Zemgales reģiona policijas pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa. Taču Bauskas rajona tiesa viņu palaida vaļā, piemērojot tikai policijas uzraudzību.

Tiesneša Aigara Sniedzīša palīdze laikrakstam teikusi, ka tiesa lēmumus nekomentējot. Taču policija piektdien vēlreiz vērsusies tiesā ar atkārtotu lūgumu piemērot apcietinājumu un tagad gaida atbildi. Aizdomās turētais iepriekš ir četrreiz tiesāts – pēc policijas ziņām, pirms daudziem gadiem, vēsta laikraksts.

Cietušās dēls Aigars Fridrihsons vērsies Bauskas rajona virsprokuratūrā ar lūgumu atcelt tiesas lēmumu par apcietinājuma nepiemērošanu. Viņš norādīja – vīrietis ir sabiedrībai bīstams, regulāri lieto alkoholu, nestrādā, un šī atkarība var pamudināt uz jauniem noziegumiem. "Tā ir nolaidība. Tiesa neiedziļinoties palaiž vaļā dzert alkstošu vīrieti, kurš jau divas dienas iepriekš ar darbiem pierādījis, ka naudas vai šņabja dēļ gatavs nogalināt," laikrakstam teicis Fridrihsons.

Pāces ciemā dzīvojušie pēc notikušā dzīvojot bailēs, jo vīrietis esot dzērājs un bieži prasot no pensionāriem naudu.


Написать комментарий