V.Azarevičs: Uz visiem jautājumiem par Rotko mākslas centru atbildēsim, tiklīdz saņemsim saskaņojumus no ministrijas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēdējā laikā vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvju redzeslokā arvien biežāk nonāk Cietoksnī topošais Marko Rotko mākslas centrs.

Ēkā jau ir uzsākti apdares darbi, un nākamajā gadā Centrs sāks pilnvērtīgi darboties, tāpēc sabiedrību un žurnālistus interesē, kāds ir Centra vadības redzējums attiecībā uz tā attīstību, plānoto atmaksāšanos un finansējuma avotiem.

Preses konferencē Daugavpils domē jautājumu virkne par Centru tika uzdota Daugavpils kultūras jomas kuratoram Vitālijam Azarevičam. Taču konkrētas atbildes uz jautājumiem par to, vai pirms objekta būvniecības tika izpētīts būvniecības lietderīguma ekonomiskais pamatojums, vai tika noteiktas Centra attīstības perspektīvas tuvākajos pāris gados, vai Centrs atmaksāsies un kāda tūristu plūsma tiek gaidīta, netika saņemtas.

Vicemērs paziņoja, ka sakarā ar to, ka šobrīd pastāv daudz jautājumu par Rotko mākslas centru, tiek gatavota atsevišķa preses konference vai preses relīze, kas tiks veltīta minētajam projektam.

Izsmeļošā informācija par mākslas centru parādīsies pēc tam, kad tiks saņemti visi dokumenti un saskaņojumi no Kultūras ministrijas un kad tiks pieņemts Rotko mākslas centra nolikums, atzīmēja V.Azarevičs.


Написать комментарий