Aleksandrs Isakovs: Daugavpils sporta sekciju dažādība daudzus pārsteidza

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Visiem zināms, ka aktīvā nodarbošanās ar sportu jebkurā vecumā ne tikai pasargā no sirds un asinsvadu slimībām, bet arī cilvēka organismu uztur tonusā un sniedz pozitīvās emocijas.

Taču, saskaņā ar neseno aptauju, kuru veica neatkarīgie eksperti, gandrīz puse no mūsu valsts skolas vecuma bērniem ar sportu nodarbojas tikai sporta stundās. Neliels skolēnu procents aktīvi nodarbojas ar papildus fiziskajām slodzēm, arī pieaugušo liela daļa par sportu pavisam neinteresējās.

Pētījuma rezultātā tika konstatēts, ka Latvijas bērni dod priekšroku futbolam un peldēšanai. Otrajā vietā atrodas basketbols, sporta un estrādes dejas.

Pieaugušie izvēlas braukšanu ar riteni, bet, lai uzturētu sevi formā, viņi pastaigājas. Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs Gorod.lv pastāstīja, ka mūsu pilsētā netiek apkopota šāda veida statistika, bet, spriežot pēc sporta sekciju apmeklētības, var secināt, ka daugavpiliešu vidū ir populāri komandas sporta veidi – futbols, hokejs, volejbols, basketbols.

Arī nesen pagājušie Pilsētas svētki apliecināja, ka dažāda vecuma pilsētniekiem patīk sports un viņi ar to nodarbojas, jo gan pieaugušie, gan mazie daugavpilieši aktīvi atbalstīja sportam veltītus Pilsētas svētkus, piedaloties ielu sacensībās un citos pasākumos.

Pēc Isakova kunga domām, mūsu pilsētnieku lielākā daļa bija no sirds pārsteigti, ka Daugavpilī darbojas tik daudz dažāda veida sporta sekciju. Turklāt, tās visas aktīvi darbojas – gatavo jaunus sportistus, piedalās dažāda līmeņa sacensībās, uzrādot labus rezultātus. Treneri veic aktīvu darbu – apmeklē skolas un bērnudārzus, popularizējot savus sporta veidus.

Sporta pārvaldes vadītājs ir pārliecināts, ka pēc Pilsētas svētkiem pieaugs interesentu skaits, kuri vēlēsies pierakstīties vietējās sporta sekcijās.

Augustā Daugavpilī notiks lieli ģimenes svētki, kuros tiks prezentētas vairākas sporta sekcijas, vecākiem pastāstīs par pieņemšanas noteikumiem, treniņu noteikumiem un daudz ko citu. Cerams, ka pēc svētkiem arī pieaugušajiem radīsies vēlme aktīvi nodarboties ar sportu.


Написать комментарий