Izraēlas vēstniece pilsētas domē interesējās par mūsu zīmoliem, lidostu un ceļu no galvaspilsētas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpili ar oficiālu vizīti apmeklēja jauna Izraēlas vēstniece Latvijā Hagita Ben Jaakova. Tā ir viņas pirmā vizīte uz mūsu pilsētu pēc amata ieņemšanas.

Uz tikšanos pilsētas domē vēstnieces kundze ieradās divu miesassargu, vēstniecības darbinieces un Daugavpils ebreju kopienas pārstāvja pavadībā. Viņu sveica mērs Žanna Kulakova, kura nedaudz pastāstīja par mūsu daudzu nacionalitāšu pilsētu, par ciešo sadarbību ar vietējo ebreju kopienu un dalījās ar saviem iespaidiem no nesenā brauciena uz Izraēlu, kur viņa piedalījās Pasaules pilsētu mēru konferencē.

Atbildes runā vēstniece pateicās pilsētas vadībai par sirsnīgu uzņemšanu un pastāstīja par projektiem, kurus plāno realizēt mūsu valstī par godu Latvijas un Izraēlas diplomātiskās sadarbības 20 gadu jubilejai. Piemēram, mūsu valstī tiek plānots nodibināt IT tehnoloģiju inkubatorus.

Augstu stāvošās dāmas apsprieda arī drošības jautājumus, kuriem Izraēlā tiek pievērsta īpaša uzmanība, kā arī mūsu valstu sadarbības jautājumus. Žanna Kulakova arī paziņoja, ka savulaik gandrīz 80% mūsu pilsētas iedzīvotāju piederēja ebreju diasporai un nosauca slavenus šīs nacionalitātes pārstāvjus, kuri nesa Daugavpils vārdu pasaulē, tādus kā Stroks un Rotko.

Piedāvātā prezentācija par Daugavpili – iespēju pilsētu Izraēlas vēstniecē izraisīja neviltotu interesi. Viņu interesēja daudzi jautājumi – vai brālības pilsētas Ramlas pārstāvji piedalījās Starptautiskajā inovāciju forumā, vai ir iespējams valsts lielveikalos iegādāties uzlējumu „Dinaburga cietoksnis”, kad tiks pabeigta lidostas būvniecība un kas ir atbildīgs par Rīga – Daugavpils ceļa stāvokli.

Pilsētas ebreju kopienu uztrauca līdz šīm laikam starp 13. un 15.vidusskolām esošas apbedījuma vietas, piemiņas plāksnītes uzstādīšana par godu Grīvā dzimušajam sabiedriskajam darbiniekam rabīnam Ābramam-Ichakam Kukam un ebreju svētās grāmatas Toras lūgšanu tīstokļu restaurācijas problēma. Pēdējā jautājuma atrisināšanā viņi cer uz Izraēlas vēstniecības palīdzību.

Tikšanās noslēgumā tās dalībnieki apmainījās ar suvenīriem, vizītkartēm un nofotografējās.


Написать комментарий