Pilsētas domē var aplūkot konkursa „Mana pils – Daugavpils” uzvarētāju fotodarbus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jūnija sākumā Pilsētas svētku priekšvakarā tautas fotostudija „Ezerzeme-F” sadarbībā ar Pilsētas domi bija izsludinājusi fotokonkursu „Mana pils – Daugavpils”. Dažāda vecuma pilsētnieki visas nedēļas garumā tika aicināti fotografēt Pilsētas svētku momentus, lai iemūžinātu tos atmiņā.

Pagājušie Pilsētas svētki bijuši dažādiem pasākumiem un interesantiem momentiem bagāti, par ko liecina tas, ka šodien Daugavpils pilsētas domes foajē tika atklāta fotokonkursa labāko darbu izstāde.

Savu svinīgās pilsētas redzējumu nodemonstrēja 26 daugavpilieši, bet šodienas izstādē tika prezentēti tikai 18 autoru darbi.

Atklāšanas ceremonijā pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs atzīmēja, ka bez plašsaziņas līdzekļu atbalsta, kas labi un visos sīkumos atspoguļoja pilsētas svētku notikumus, klātos visai grūti. Turklāt, izstādē prezentēto fotodarbu vidū ir arī žurnālistu profesijas pārstāvju darbi.

Kategorijā „Svinīgā Daugavpils” uzvarēja Valērijs Oboļevičs ar darbu „Jaunie talanti”. Par kategorijas „Jaunatnes Daugavpils” uzvarētāju tika atzīts Jevgēnijs Obrazcovs ar foto “Augstumā”. Rutas Rukmanes darbs „Pavizinājās ar vējiņu” ieguva pirmo vietu kategorijā „Sportiskā Daugavpils”. Savukārt balvas kategorijā „Portrets” saņēma Artjoms Stalidzāns („X-cilvēki”) un Aleksandrs Vnukovs (Oļega Gazmanova portrets), bet žurnāliste Jeļena Ivancova saņēma balvu no salona „Fotolukss”.

Jāatzīmē vēl viena konkursante – Jeļena Putāne, kura saņēma uzreiz vairākas balvas – Sociālo lietu pārvaldes un Jauniešu departamenta balvas.

Jeļena ir nedzirdīga kopš bērnības, taču viņa ir ļoti stiprs cilvēks. Uz izstādes atklāšanu viņa bija atnākusi ar saviem dēliem, kuri ar lepnumu pastāstīja, ka viņu mamma ar fotogrāfiju nodarbojas jau sen. Redzot, cik aizrautīgi viņa to dara, puikas arī ar prieku sāka nodarboties ar fotogrāfiju. „Tikai mūsu fotogrāfijas nav tik labas”, - teica viņi.

Izrādījās, ka Jeļena arī labi glezno un kādreiz cer organizēt personālizstādi. Turklāt, Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova apsolīja viņai atbalstu personālizstādes organizēšanā. Pēc Jeļenas vārdiem, lai darbs sanāktu interesants, ir jāfotografē tikai labā noskaņojumā.

Visi finālisti tika apbalvoti ar diplomiem, bet dažādu nomināciju uzvarētāji no domes saņēma arī dāvanu kartes.



Написать комментарий