«Pasažieru vilciens» joprojām gaida CAF atbildi

foto caf
foto caf

Tā kā joprojām nav saņemta atbilde no "Construcciones y Auxiliares de Ferrocariles" (CAF), AS "Pasažieru vilciens" (PV) plāno spāņu uzņēmumam nosūtīt vēstuli, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja PV.

CAF vēstulē tiks lūgts sniegt atbildi uz PV 11.jūnijā nosūtīto vēstuli par līguma grozījumiem.

PV gan nesniedza sīkāku informāciju, kad vēstule tiks nosūtīta, kā arī - cik ilgi tiks gaidīta atbilde.

Iepriekš PV skaidroja, ka jūnija beigās varētu kļūt zināms CAF lēmums par uzņēmumam piedāvātajiem grozījumiem jauno vilcienu iepirkuma līgumā.

Jau ziņots, ka 13.jūnijā notikušajās PV valdes un CAF sarunās abas puses vienojušās sākt darbu pie vilcienu iepirkuma līguma grozījumiem.

11.jūnijā PV oficiāli iesniedzis CAF ar Finanšu ministriju (FM) un Satiksmes ministriju (SM) saskaņoto jauno vilcienu iepirkuma līguma variantu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

FM nosūtījusi SM atzinuma vēstuli par PV valdes veiktajiem grozījumiem iepirkuma līgumprojektā ar CAF, kurā informē, ka kopumā piedāvātais līgumprojekts ir atbalstāms un iepirkuma principu neievērošanas riski ievērojami mazināti.

Par to biznesa portālu "Nozare.lv" informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Taču vienlaikus FM vērš uzmanību uz atsevišķiem līgumprojekta punktiem, kurus PV valdei vēl būtu nepieciešams precizēt. Nepieciešamie precizējumi netraucē PV valdei paralēli sākt saskaņošanas sarunas ar CAF par veiktajiem līgumprojekta grozījumiem, norādīja Jarockis.

Grozījumi bija nepieciešami, jo Eiropas Komisija iepriekš brīdinājusi Latviju, ka, turpinot īstenot PV un Spānijas uzņēmuma CAF parakstīto jauno pasažieru vilcienu piegādes līgumu, mūsu valstij var pašai nākties maksāt 100 miljonus latu, kuri iepirkumā paredzēti kā Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Jauno vilcienu iepirkuma kopējās izmaksas tiek plānotas 144 miljonu latu apmērā, no kuriem ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums būs 100 miljoni latu. Savukārt otra līguma daļa paredz šo vilcienu uzturēšanu 30 gadu periodā. Kopumā līguma vērtība ir 610,76 miljoni eiro (429,24 miljoni latu).


Написать комментарий