Aizvadīta ikgadējā Lauku diena Viļānos

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

17 laukaugu kultūras, 193 dažādas laukaugu šķirnes, 70 tirgotāji, vairāki desmiti traktoru un aptuveni tūkstoš apmeklētāju – tā skaitļos var raksturot divpadsmito Lauku dienu, ko jau tradicionāli rīko Rēzeknes novads sadarbībā ar Latgales Lauksaimniecības zinātnes centru.

Lauku dienā apmeklētāji varēja vērot gan tehnikas paraugdemonstrējumus, gan arī iepazīties ar jaunumiem laukaugu audzēšanā. Neiztrūkstoši liela interese bija arī par graudaugu izmēģinājuma sējumiem un jo īpaši ziemājiem, jo, kā atzīst Lauksaimniecības zinātnes centra vadītāja Veneranda Stramkale, graudi, kas iztur aukstās Viļānu ziemas, augs jebkurā Latvijas malā.

Veneranda Stramkale pastāstīja, ka ikdienas darbā jūtot nepieciešamību pēc šāda gadskārtēja pasākuma, jo lauksaimnieki teju katru dienu zvanot un interesējoties par labāko tehnikas piedāvājumu, kā arī augu aizsardzības līdzekļiem un mēslojumu savām druvām. Lauku dienas nozīmību raksturo arī pārdotās produkcijas apjoms un nemainīgi augstais apmeklētāju skaits. Šogad ceļu uz Viļāniem bija mērojuši lauksaimnieki no visiem Latvijas novadiem. Daudziem no viņiem tā ir kā ikgadēja tradīcija, tostarp arī Pēterim Karacejevam no Rēzeknes novada Stoļerovas pagasta: „Gribu redzēt visu jauno – gan tehniku, gan tehnoloģijas, gan jaunākās laukaugu šķirnes, jo tikai tā var saimniekot ar skatu nākotnē”.

Viļānu graudaugu tīrumus un Lauku dienai par godu savesto tehniku novērtēja arī zemkopības ministre Laimdota Straujuma. Viņa uzteica Venerandas Stramkales komandas darbu, norādot, ka Lauku dienas organizācija esot Eiropas līmenī. Tāpat ministre atzina, ka „Viļānu Lauku diena, iespējams, ir labākā Lauku diena Latvijā”.

19.07.2012 , 15:00

rezeknesnovads.lv


Написать комментарий