Daugavpils pašvaldība turpina meklēt iespējas, lai glābtu Gubiščes ezeru

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, saskaņā ar komitejas Life+ lēmumu projekts par Gubiščes ezera bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu nesaņēma finansiālu atbalstu. Atgādināsim, ka iesniegtā projekta mērķis bija uzlabot ezera ekosistēmu, projekta pieteikums tika sagatavots sadarbībā ar Daugavpils universitātes un Latgales zoodārza speciālistiem.

Kārtējā preses konferencē Daugavpils domē vicemērs Līvija Jankovska paziņoja, ka projekts tika iesniegts diezgan sarežģītās programmas Life+ ietvaros, kura atbalsta projektus, kas uzlabo ekoloģisko situāciju, jo pašvaldība apzinās, ka ir jārisina ar Gubiščes ezeru saistītas problēmas.

Sakarā ar to, ka ir diezgan grūti saņemt finansējumu ūdenskrātuvju infrastruktūras uzlabošanai, tika pieņemts lēmums sadarboties ar DU, kura uzņēmās projekta galveno uzdevumu – ūdenskrātuves ekoloģiskās sistēmas uzlabošanu, bet pašvaldība projekta ietvaros plānoja labiekārtot ezera krastus.

Taču DU piedāvātās tehnoloģijas, ar kuru palīdzību varētu sasniegt projekta mērķi, eirokomisijai nelikās principiāli jaunas, tāpēc tā rekomendēja universitātei iesniegt projektu citu programmu ietvaros.

Lēmumu par atteikumu ietekmēja arī tas, ka projekts paredzēja diezgan lielu finansējumu no projekta iesniedzēja puses un tā finanšu iespējas komisijai nelikās pietiekamas.

Pēc vicemēra vārdiem, pašvaldība nolēma nepadoties un iesniegt savu projekta daļu par ezera krastu labiekārtošanu citu programmu ietvaros. Tiek izvērtēta iespēja realizēt projektu, akcentējot uzmanību uz pilsētas un ekotūrisma attīstības. Tiek plānots, ka ar projektu palīdzību, uz kuriem pretendēs pašvaldība, izdosies veikt nepieciešamus darbus vai vismaz radīsies iespēja izstrādāt tehnisko dokumentāciju un izpētīt radušās situācijas risināšanas variantus.

Pilsēta turpinās meklēt finanšu instrumentus, lai realizētu savu projektu daļu, bet DU centīsies rast iespēju realizēt savu, atzīmēja L.Jankovska.


Написать комментарий