Līdz peldēšanas sezonas beigām Daugavpilī tiek plānots atklāt divas jaunas pludmales

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada sākumā Daugavpils Komunālās saimniecības pārvalde (KSP) ziņoja par ieceri izveidot Šūņu ezera krastā divas jaunas oficiālās pludmales. Šis lēmums tika pieņemts pēc incidenta ar goda pilsētnieku Oļegu Maļuhinu, kurš pārraka daudzu vietējo iedzīvotāju iecienītu peldvietu Šūņu ezerā. Jaunas pludmales tika plānots iekārtot pirms peldēšanas sezonas sākuma – 15.maija.

KSP ekoloģe Inesa Antoševska Gorod.lv pastāstīja, ka sakarā ar papildus tehniskās dokumentācijas noformēšanu pludmales pagaidām nav iekārtotas. Taču jau augusta sākumā noslēgsies konkurss un tiks noteikts, kas nodarbosies ar krasta attīrīšanas darbiem.

Pēc ekoloģes vārdiem, pludmales ģērbtuves un soliņi gandrīz ir gatavi, ir jāsakārto krasts. Darbu gaitā krasts tiks attīrīts no saaudzēm, tiks izlīdzināta grunts un uzbērtas smiltis. Pludmalēs tiks iekārtotas ģērbtuves, soliņi un atkritumu konteineri.

Abas pludmales tiks iekārtotas no Cēsu ielas puses, viena pludmale būs „klusāka”, tur būs iespēja atpūsties un peldēties mierīgās atpūtas cienītājiem, otrā pludmalē tiks piedāvāti aktīvās atpūtas veidi – tiek plānots ierīkot tur volejbola laukumu.

Inesa Antoševska izteica pieņēmumu, ka topošo pludmaļu krastu sakārtošanas darbi varētu aizņemt ne vairāk par 10 dienām, tāpēc nav izslēgts, ka pirms peldēšanas sezonas beigām 15.septembrī pilsētniekiem būs iespēja tās izmantot. Protams, tas ir atkarīgs arī no laikapstākļiem.

Attiecībā uz sabojāto krastu, spriežot pēc ekoloģes vārdiem, tur nekas nav mainījies.


Написать комментарий