Valmierā sāksies gaisa balonu festivāls

foto valmiera24.lv
foto valmiera24.lv

No šodienas līdz 29.jūlijam Valmierā norisināsies gaisa balonu festivāls "Valmieras kauss 2012", informē Valmieras pašvaldībā.

Festivāla laikā plkst.6 un 19 notiks rīta un vakara lidojumi, savukārt 27.jūlijā plkst.22 būs degļu šovs no Rīgas un Ausekļa ielas krustojuma līdz Dīvaliņa pļavām, kam sekos ikgadējā gaisa balonu nakts spīdēšana no plkst.23 līdz plkst.23.30 Dīvaliņa pļavās.

Dalību festivālā apstiprinājušas 15 gaisa balonu komandas no Latvijas, Lietuvas un Čehijas. Lidojumi tiek plānoti virs Valmieras. Festivāla organizatori aicina ikvienu piedalīties fotokonkursā un fotogrāfijās iemūžināt gaisa balonu lidojumus, degļu šovu vai balonu nakts spīdēšanu.

No 1.augusta līdz 8.augustam plkst.10 norisināsies balsošana par labākajām konkursa bildēm. Uzvarētājs, kura fotogrāfija būs vislabāk novērtēta, saņems galveno balvu - jūras ceļojumu četrām personām uz Stokholmu.

Kā informē pašvaldībā, gaisa balonu festivāla laikā tiek īstenots arī Eiropas brīvprātīgā darba projekts, kurā septiņi jaunieši no Portugāles, Itālijas, Rumānijas un Gruzijas palīdzēs organizēt gaisa balonu sporta sacensības.


Написать комментарий