Indijā sadursmēs starp bodo cilšu grupām un musulmaņu kolonistiem gājuši bojā 35 cilvēki

foto dawn.com
foto dawn.com

Indijas ziemeļaustrumos Asamas štatā trešdienas naktī turpinājās etniskas sadursmes, kas sākās piektdien un kurās nogalināti 35 cilvēki, neraugoties uz oficiāli izsludinātu komandantstundu, paziņoja amatpersonas.

Sadursmes notiek starp bodo cilšu grupām un musulmaņu kolonistiem. Glābjoties no tām, vairāk nekā 170 tūkstoši vietējo ciemu iedzīvotāju ir atstājuši savas mājas un patvērušies valdības ēkās, skolās un palīdzības nometnēs.

Policija, armija un paramilitārie spēki pastiprināti patrulē, mēģinot apspiest šīs sadursmes, kuru iemesls ir ilgi pastāvoši teritoriāli strīdi. Ir arī noteikta visas diennakts komandanta stunda, un policija brīdināja, ka uz tās pārkāpējiem tiks šauts bez brīdinājuma.

Sadursmju dalībnieki ir nodedzinājuši desmitiem veikalu un dzīvojamo māju.

Sadursmes izcēlās pēc tam, kad divi musulmaņu studentu līderi tika nopietni sašauti. Atriebjoties par šo incidentu, musulmaņi sāka uzbrukt bodo cilšu grupām.

Indijas ziemeļaustrumos, kuru ar pārējo valsts teritoriju savieno šaura zemes strēle, jau desmitiem gadu pastāv saspīlējums starp dažādiem etniskiem un separātiskiem grupējumiem. Dažas no lielākajām nemiernieku kustībām pēdējā laikā gan ir uzsākušas sarunas ar Indijas valdību.


Написать комментарий