Gorod.lv aptauja liecina, ka mūsu apmeklētāju lielākā daļa neplāno līdz mūža galam palikt Latvijā

foto aboutadriatic.com
foto aboutadriatic.com

Vecā tautas gudrība saka – kur piedzimi, tur arī noderēji. Ne velti tiek uzskatīts, ka mājās pat sienas palīdz. Taču, spriežot pēc pēdējo gadu notikumiem, par aktuālu kļūst izteiciens – zivs meklē, kur dziļāk, bet cilvēks – kur labāk.

Statistika liecina, ka mūsu valstī 10 gadu laikā iedzīvotāju skaits ir samazinājies par 13%, tas nozīmē, ka Latvija zaudēja vairāk nekā 300 000 cilvēku. Pēc daudzu speciālistu domām, palikušo valstī iedzīvotāju skaits ir salīdzināms ar tālo 1959.gadu. Tas ir izskaidrojams ne tikai ar iedzīvotāju mirstību, kas daudzās reizēs pārsniedz dzimstības līmeni, bet arī ar migrācijas ietekmi, kuras rezultātā mūsu valsts zaudēja gandrīz 200 000 savu iedzīvotāju.

Turklāt iepriekšējos gados visvairāk cieta tieši Latgales reģions, bet, runājot par iedzīvotāju skaita samazināšanos, Daugavpils ieņem pirmo vietu Latvijas lielāko pilsētu vidū. Mūsu pilsētas iedzīvotāju skaits ir samazinājies gandrīz par 20%.

Bezdarba līmeņa palielināšanās piespiež ekonomiski aktīvus iedzīvotājus meklēt sava spēka un radoša potenciāla pielietošanu ārpus mūsu mazas, bet lepnas valsts.

Gorod.lv uzdeva mūsu apmeklētājiem jautājumu, vai viņi plāno līdz mūža galam palikt Latvijā.

Tika konstatēts, ka 37% aptaujāto uz šo jautājumu atbildēja apstiprinoši. 18% respondentu, laikam patriotisku jūtu vadīti, atteicās pamest savas valsts robežas.

Vēl 19% domā par to, lai aizbrauktu no Latvijas, 12% pagaidām nav izlēmuši, kā rīkosies. 10% mūsu respondentu šobrīd jau atrodas ārzemēs.
 


Написать комментарий