Pēc ilgajām debatēm deputāti nolēma līdzfinansēt Pasaules čempionāta spīdvejā etapu Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien kārtējās sēdes laikā Daugavpils domes deputāti pieņēma lēmumu daļēji līdzfinansēt Pasaules čempionāta spīdvejā etapu «Speedway Grand Prix», kas nākamgad norisināsies Daugavpilī. Sporta klubam “Speedway Grand prix of Latvia” tika uzdots sākt sacensību rīkošanai nepieciešamos pasākumus.

Par konkrētu summu, kas tiks prasīta no pašvaldības, pagaidām netiek runāts. Vladimirs Nadeždins – Domes pārstāvis spīdveja klubā – paskaidroja, ka deputāti pieņēma konceptuālo lēmumu par sacensību atbalstu. Summa, kuru būs nepieciešams piešķirt, ir atkarīga no daudziem faktoriem, tai skaitā no nākamā gada pilsētas budžeta iespējām. Projektā tiek runāts par privātfinansējumu, tāpēc nāksies meklēt arī citus finansējuma avotus, atzīmēja V.Nadeždins.

Spīdveja kluba valdes loceklis Vladimirs Ribņikovs deputātiem paskaidroja, ka 2009.gadā šāda veida sacensību izdevumu daļa sastādīja aptuveni 220 tūkstošu latu, 80 tūkstoši latu tika nopelnīti par biļešu pārdošanu, aptuveni 40 tūkstoši bija nopelnīti ar reklāmas un sponsoru palīdzību, pārējo finansējuma daļu nodrošināja pašvaldība.

Lēmuma pieņemšanas gaitā deputāts Pēteris Dzalbe paziņoja deputātiem, ka pagājušajā nedēļā vietējā presē tika publicēta spīdveju centra „atmaskošana”, tika runāts par pilsētas līdzekļu neracionālo izmantošanu. P.Dzalbe jautāja, vai nedēļas laikā tika rīkota minētās biedrības audita pārbaude un kādi ir rezultāti.

Uz šo jautājumu Anželas Rimvidas-Mickevičas vietā, kura kā deputāte arī bija tā, kas vietējos plašsaziņas līdzekļos izteica pieņēmumus par kluba vadības šaubīgo darbību, atbildēja mērs Žanna Kulakova. Viņa paziņoja, ka deputāta iesāktā tēma neattiecas uz šodienas jautājumu un atzīmēja, ka saskaņā ar plānu spīdveja centrā netika veikts audits, deputāte tikai izteica savu viedokli un pieprasīja no biedrības papildus informāciju. Jāatzīmē, ka saskaņā ar portāla informāciju, deputātes pieprasītie dokumenti tika viņai iesniegti pēc publikācijas.

Pēc mēra komentāriem P.Dzalbe norādīja, ka deputātiem netika piedāvāti pārbaužu rezultāti, tāpēc nav iespējams izdarīt secinājumus par pieņēmumiem attiecībā uz kluba darbību. „Ja mēs neatbalstām spīdveju, skaidri jāzina, kas par lietu”, - teica P.Dzalbe.

Deputātiem tika paziņots, ka līdz šī gada 25.augustam tika pagarināts etapa rīkošanas pretendentu pieteikumu iesniegšanas termiņš. Daugavpilij ir visas iespējas rīkot sacensības savā trekā. Lai realizētu iecerēto, tuvākajā laikā tiek plānots griezties arī pēc valsts atbalsta.

Rezultātā par Pasaules čempionāta spīdvejā etapa rīkošanu Daugavpilī nobalsoja visi klātesošie deputāti, pret nobalsoja tikai A.Rimvida-Mickeviča.


Написать комментарий