Kadafi piekritējiem Lībijā atņem vairāk nekā 100 tanku

foto thirdage.com
foto thirdage.com

Lībijas varas iestādes ir atņēmušas bijušā diktatora Muammara Kadafi piekritējiem vairāk nekā 100 tanku un 26 raķešmetējus, ceturtdienas vakarā paziņoja Iekšlietu ministrija.

Izmeklējot svētdien Tripolē sarīkotos sprādzienus, kuros nogalināti divi cilvēki, tika atmaskots Kadafi piekritēju grupējums "Uzticīgo brigāde", kas izlikās par "revolucionāriem" un bāzējās kazarmās Sukalahadā pie Tarhunas pilsētas 60 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Tripoles, sacīja Iekšlietu ministrijas Augstākās drošības komitejas preses sekretārs Abdelmonems al Hurs.

Saskaņā ar viņa teikto viens cilvēks tika nogalināts un astoņi ievainoti, kad drošības spēki trešdien aizturēja šī kaujinieku grupējuma līderi Haledu Ibrahimu Kridu. Operācijas gaitā tika aizturēti 13 cilvēki, bet vēl trīs aizbēga.

"Uzticīgo brigāde" iekšēji bija zināma kā "Mocekļa Muammara Kadafi brigāde", sacīja Hurs. "Mēs uzskatījām, ka šī brigāde aizstāvējusi Lībiju un revolūciju, bet izrādījās, kas noticis pretējais," viņš piebilda.

Tas pats kaujinieku grupējums jūnija sākumā ieņēma Tripoles lidostu un uz vairākām stundām bloķēja gaisa satiksmi, protestējot pret viena no saviem līderiem "nolaupīšanu".

Hurs atzina, ka Lībijas drošības spēkos ir iefiltrējušies bijušā Kadafi režīma atbalstītāji, un sacīja, ka ir izveidota komiteja šīs iefiltrēšanās izmeklēšanai.

Iekšlietu ministrija pirmdien paziņoja, ka ir aizturēts galvenais aizdomās turētais svētdien sarīkotajos sprādzienos un trīs no viņa līdzdalībniekiem, bet policija meklē piekto aizdomās turēto. Galvenais aizdomās turētais sacīja, ka sarīkojis šos sprādzienus, lai atriebtu sava brāļa nāvi NATO uzlidojumā pērn notikušas sacelšanās laikā.

Jau vēstīts, ka svētdien Tripolē eksplodēja divas ar spridzekļiem piekrautas automašīnas. Abos gadījumos spridzekļi tika iedarbināti ar tālvadību, izmantojot mobilo telefonu.

Pirmais sprādziens notika pie Iekšlietu ministrijas, un tajā neviens necieta.

Otrs sprādziens notika pie ēkas, kuru Aizsardzības ministrija izmanto aizturēto turēšanai un pratināšanai. Šajā sprādzienā gāja bojā divi garāmgājēji un tika ievainoti vēl četri cilvēki.


Написать комментарий