Igors Pavlovskis Latvijas ministram Rinkēvičam: Separātisms, skūpstoties, netiek nodots tālāk, bet ministru meli ir lipīgi

foto rus.jf.spbu.ru
foto rus.jf.spbu.ru

Otrdien, 11.septembrī, „Pirmā Baltijas kanāla” ēterā Latvijas ārlietu ministrs Rinkēvičs atļāvās kārtējo reizi pieminēt tos draudus, kas, pēc viņa domām, saistāmi ar IA Regnum bijušo galveno redaktoru Modestu Koļerovu un IA Regnum galvenā redaktora vietnieku Igoru Pavlovski.

Ministrs teica sekojošo: „Varu paziņot, ka minētais lēmums (par iekļaušanu nevēlamo personu sarakstā (IA Regnum piezīme) tika pieņemts, balsoties uz kompetento orgānu sniegto informāciju. Tā bija pietiekami nopietna informācija par to, ka šie cilvēki savas vizītes Latvijā un Latgalē laikā ne tikai izteica savu viedokli (mums nav pretenziju pret cilvēkiem, kas izsaka savu viedokli), bet arī veica mērķtiecīgu darbību ar nolūku iedragāt konstitucionālo iekārtu. Strādāja ar dažiem cilvēkiem, lai aktualizētu teritoriālās vienotības jautājumu. Mērķtiecīgi darbojās, lai parādītos separātiskās tendences”.

Ļoti interesants citāts. Ņemot vērā Rinkēviča vārdus, viena no divām agrāk izteiktajām apsūdzībām – pret Latvijas ekonomisko drošību vērstās darbības – ir atsaukta. Tas netika pieminēts. Runājot par otro apsūdzību (separātisma kurināšanu), izrādās, ka ministrs Rinkēvičs ir ne tikai melis, bet arī muļķis.

Viņš ir melis, jo konkrētas apsūdzības tā arī neizskanēja. Viss viņa teiktais ir tukšas frāzes, kurām nav nekā kopīga ar realitāti (laikam, komjauniešu skolas ietekme). Rinkēvičam būtu jāzina, ka Modests Koļerovs pēc 2008.gada tikai VIENU reizi apmeklēja Latviju – šī gada jūnijā. Ministram arī būtu jāzina, kādas tikšanās notika šīs vizītes laikā. Un tas, ka vizītes laikā noteikti „netika aktualizēts teritoriālās vienotības jautājums”, tam būtu jābūt iekļautam „kompetentu orgānu” atskaitēs. Ja atskaitēs bija minēta cita informācija, tas nozīmē, ka Rinkēvičam vienkārši sameloja un tas ir viegli atspēkojams.

Attiecībā uz Igoru Pavlovski, pēdējā gada laikā esmu apmeklējis Latviju trīs reizes. Vienu reizi tas bija brauciens kopā ar Modestu Koļerovu. Divas pārējās vizītes arī nekādā gadījumā nebija saistītas ar „separātismu”. Esmu piedalījies Latgales tūrisma attīstības konferencē un „Reģionālās preses Baltijas forumā”, kurā tika apspriestas Latvijas, Igaunijas un Krievijas mazo pilsētu attīstības perspektīvas.

Ministrs ir muļķis, jo paziņojums par separātisma rašanos pēc divu žurnālistu un politologu vizītēm ir ekonomiskā un politiskā analfabētisma kalngals. Separātisms nav gripa, tas netiek nodots gaisa pilienu veidā vai skūpstoties, toties ministru meli ir lipīgi. Pēc Rinkēviča izteikumiem par „nacionālisma kurināšanu” sāka runāt arī citi Latvijas politologi un politiķi. Acīmredzot, Rinkēviču nepareizi mācīja skolā vai augstskolā. Savādāk viņš zinātu, ka separātisma saknes parasti ir politiski ekonomiskas. Nevienā mācību grāmatā un teorijā nav teikts, ka divu žurnālistu, politologu vai vienalga kādas profesijas pārstāvju vizīte varētu stimulēt separātismu.

Latvijas teritoriālo vienotību apdraud nevis vizītes un sarunas, bet Latvijas galveno varas orgānu politika – politika, kas ved pie depopulācijas, Latgales reģiona attīstības apzinātas un mērķtiecīgas kavēšanas. Savukārt Latvijas valdošās elites etniskais nacionālisms nosaka to, ka krieviem tiek atteiktas tiesības izmantot savu dzimto valodu kā reģionālu valodu, ka latgaliešiem tiek atteiktas identitātes tiesības. Un šajā situācijā vainīgie tiek meklēti nevis valsts valdošās nacionālās elites vidū, bet ārpus tās. Tā ir noziedzīga muļķība, jo Latgales „separātisma” īstie pamatiemesli tiek rūpīgi slēpti pat no sevis pašiem, cerot, ka kaut kādā veidā viss atrisināsies.


Написать комментарий