Jauniešu fotoizstādes ceļojums pa Līvānu novada skolām

foto livani.lv
foto livani.lv

Šodien Līvānu 1.vidusskolas telpās tika atklāta jauniešu veidota fotoizstāde „Mans novads - mans prieks”, ar šo uzsākot savu ceļojumu pa Līvānu novada skolām. Izstāde tapusi Līvānu bērnu un jauniešu centra projekta „ESI lietDERĪGS” ietvaros un savu pirmo atklāšanu piedzīvojusi 20.jūlijā Līvānu pilsētas svētkos brīvā dabā, informē Līvānu novada pašvaldība.

Izstādes mākslinieki ir dažāda vecuma Līvānu novada jaunieši, kuri uz lietām, cilvēkiem un notikumiem mūsu novadā raugās ar prieku un lepnumu – to viņi ir parādījuši arī savos darbos.

Izstādes sagatavošanas laikā no projekta budžeta tika iegādāti lielformāta foto rāmji un organizētas foto apmācības jauniešiem, kā arī izsludināts fotokonkurss par tēmu „Mans novads – mans prieks”. No 240 iesniegtajām fotogrāfijām žūrija atlasīja 30 labākos. Izstādē izmantotas dažādas tehnikas: darbi ir gan digitāli veidoti (ar apstrādi un bez), gan attīstīti melnbalti no filmiņām tumšajā laboratorijā.

Izstādes autori: Dace Neicgale, Lauma Praņevska, Jānis Prisjagins, Liene Liepiņa, Aurēlija Jablonska, Sabīne Vucēna, Kristīne Paegle, Anastasija Laizāne, Madara Rabčevska, Inese Timofejeva, Krestina Zahareviča, Karīna Raubiška, Elvita Barkovska, Harijs Kursīts, Laura Onckule un Arta Buceniece.

Visa šī mācību gada laikā izstāde būs skatāma Līvānu novada skolās, katrā uzturoties nepilnu mēnesi.

Projekts tiek īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2012.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.


Написать комментарий