Lasītājs: Vai ir godīgi, ka atlaides braucieniem sabiedriskajā transportā attiecas tikai uz pilsētā deklarētajiem skolēniem?

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, sākot no jaunā mācību gada visi Daugavpils 1.-12.klašu skolēni izmanto pilsētas sabiedrisko transportu bez maksas, jo vadība pieņēma lēmumu piešķirt visiem vispārizglītojošo skolu skolēniem 100% atlaidi braucieniem sabiedriskajā transportā un pilsētas arodskolu audzēkņiem – 50% atlaidi. Katrs skolēns izvēlas viena transporta noteiktu maršrutu, kuru mācību gada laikā viņš izmantos bez maksas.

Tomēr ir vecāki, kas ir neapmierināti ar pieņemto lēmumu. Portāla Gorod.lv redakcijā griezās mūsu lasītāja, kas ir sašutusi par to, ka atlaides braucieniem sabiedriskajā transportā neattiecas uz viņas bērnu, kas nav deklarēts Daugavpilī.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Pleša portālam Gorod.lv paskaidroja, ka skolēna deklarētā dzīvesvieta Daugavpilī ir viens no atlaides saņemšanas nosacījumiem. Tas ir saistīts ar finansējumu, kuru pašvaldība iedala katram pilsētas skolēnam.

Atgādināsim, ka atlaides braucienu sabiedriskajā transportā kompensācijai no pilsētas budžeta līdzekļiem tika iedalīti 245 000 latu – 135 000 latu kompensēs vispārizglītojošo skolu skolēnu braucienus un 110 000 – arodskolu audzēkņu braucienus.
Daugavpils novada Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša paziņoja, ka novada skolēni arī nemaksā par braucieniem transportā. Novada pašvaldība finansē skolēnu pārvadājumus, izmantojot pagasta transportu vai apmaksājot skolēniem autobusu biļešu maksu. „Pie mums darbojas savstarpējā norēķinu sistēma, par katru skolēnu tiek maksātas diezgan lielas summas. Taču gadās, ka „sava novada entuziasti”, kuri dzīvo mācību iestādes tuvumā, tomēr izvēlas vest bērnus uz pilsētas skolām. Šādos gadījumos mēs neko neapmaksājam”, - pastāstīja novada Izglītības pārvaldes vadītāja.


Написать комментарий