Francija un Rumānija noslēdza vienošanos par čigānu repatriāciju

foto nournours.wordpress.com
foto nournours.wordpress.com

Francija un Rumānija noslēdza divu gadu vienošanos par čigānu labprātīgu repatriāciju, informē portāls kurs.ru

Minēto dokumentu Bukarestē parakstīja Francijas iekšlietu ministrs Manuēls Valls, Eiropas lietu ministrs Bernārs Kazņevs un Rumānijas premjerministrs Viktors Ponta. Labprātīgās pārcelšanās programmas ietvaros no Francijas uz Rumāniju izceļos 80 čigānu ģimenes.

«Mēs vēlamies likt saprast sabiedrībai, ka mūsu kopējiem spēkiem jābūt vērstiem uz minētā lēmuma realizēšanu, kā rezultātā čigāni apmetīsies savā dzimtenē – Rumānijā», — paziņoja Valls.

Jāatzīmē, ka Francijas sociālistu valdības iekšlietu ministrs pakāpeniski turpina konservatoru kabineta politiku attiecībā uz čigānu deportācijas jautājumu. Atgādināsim, ka 2010.gadā Francijas valdība bija īstenojusi dažus reidus uz čigānu nometnēm, kas izraisīja Eiropas Savienības vadības kritiku. 

Rumānijas valdība solīja uzņemties atbildību par čigānu integrāciju mūsdienu sabiedrības dzīvē, tomēr apmaiņā Bukareste cer uz Briseles un Parīzes palīdzību.
Savukārt ANO pauda bažas sakarā ar čigānu nometņu slēgšanu Francijā. Šajā sakarā Augstā komisāre cilvēktiesību jautājumos Navanetema Pileja asi kritizēja Franciju un Rumāniju.


Написать комментарий