Daugavpils skolēni ir nodrošināti ar bezmaksas pienu, no oktobra saņems arī svaigus augļus un dārzeņus

foto nutrikidz.net
foto nutrikidz.net

No 1.septembra Latvijas skolēni turpina piedalīties programmā „Skolas piens”, saskaņā ar kuru Daugavpils skolu 1.-9.klašu skolēni katru dienu bez maksas saņem vienu piena glāzi.

Pagājušajā gadā ar pienu tika nodrošināti tikai sākumskolas skolēni, bet šogad tas attiecas arī uz 5.-9.klašu skolēniem. Lauku atbalsta dienesta dati liecina, ka pagājušajā mācību gadā visā valstī programmā „Skolas piens” piedalījās 60 000 skolēni no 555 mācību iestādēm, bet produkciju skolās piegādāja 84 ražotāji.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes veselības veicināšanas koordinētājs Ruslans Bespjatijs pastāstīja, ka sākot ar oktobri tiek plānots turpināt arī programmas „Augļi skolai” realizāciju Daugavpils skolās.

Eiropas programma paredz, ka katram 1.-9.klašu skolēnam bez maksas katru mācību dienu jāsaņem augļu un dārzeņu 100 grami (tiem jābūt nomazgātiem, notīrītiem un safasētiem). Tiek rekomendēts, ka iepakojumos dažādās kombinācijās varētu būt āboli, bumbieri, kāposti, kolrābi, burkāni un rāceņi.

Tiek plānots, ka no 1.oktobra līdz 28.februārim Daugavpils skolēni saņems papildus svaigus un kvalitatīvus augļus un dārzeņus no vietējiem ražotājiem.


Написать комментарий