Piektdien Salacgrīvā – Nakts sēņošanas čempionāts

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Piektdien, 14.septembrī Salacgrīvā notiks 10.Nakts sēņošanas čempionāts, aicinot interesentus nevien izbaudīt sēņošanas burvību naktī, bet arī rūpēties par dabas aizsardzību.

Nakts sēņošanas čempionāta atklāšana notiks plkst. 20.00, bet viesi aicināti ierasties  jau no plkst. 19.30. Pasākumu vadīs ilggadējais sēņošanas patrons Roberts Gobziņš, kurš rūpēsies par labu atmosfēru un pasākuma noslēgumā arī par dejām.

Čempionātam katru gadu ir kāda cita tematika – vienu gadu tā bijusi evolūcija, citu – zvēru karnevāls, bet šogad pasākuma viesi aicināti ierasties mežā ejamā balles tērpā,” pavēstīja Jānis Rozītis, Pasaules Dabas Fonda (PDF) direktors.

Sēņošana mežā naktī notiks īpaši iezīmētā poligonā 1,5 stundas. Lai sēņošana sagādātu prieku, līdzi jāņem arī kabatas lukturītis, koka vai no kāda cita dabas materiāla darināts grozs, nazis, svilpe, ērti un silti apavi un apģērbs, informēja pasākuma rīkotāji. Čempionāta dalībnieki tiek aicināti iepriekš pieteikties, zvanot pat tel. 67505640 vai rakstot info@pdf.lv līdz piektdienas rītam. Pirms pasākuma sēņotājiem būs jāiegādājas simboliska licence, kas vienlaicīgi arī būs ziedojums PDF dabas aizsardzības projektam Savvaļas zirgu, tauru un sumbru atgriešana Latvijas dabā.


Написать комментарий