Neskatoties uz dažu iedzīvotāju neapmierinātību, Ruģeļos tiks celta baznīca 1

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Šodien, 13.septembrī, Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti vienbalsīgi apstiprināja publiskās apspriešanas rezultātus par Romas katoļu baznīcas celšanu Ruģeļu mikrorajonā, Nometņu ielā 99.

Publiskā apspriešana norisinājās no 29.jūnija līdz 30.jūlijam un tās gaitā tika aizpildītas 72 aptaujas lapas. 59 cilvēki piekrita baznīcas celšanai, bet 13 izteicās pret celtniecību. Tuvākā dzīvojamo māju privātsektora iedzīvotāji uzskata, ka ik dienas baznīcas zvanu skaņas varētu mainīt ierasto mierīgu un klusu dzīvi. Aglonas diecēzes pārstāvis Jāzeps Daukšts paskaidroja, ka baznīcas zvani skanēs tikai lielajos baznīcas svētkos, augsti stāvošo amatpersonu vizītes gadījumā un katru dienu plkst.12:00.

Baznīca tiks celta uz iznomātā zemesgabala, kuras īpašnieks ir Daugavpils pašvaldība un kura kopējā platība ir 8 645 m2.

Pēc šodienas publiskās apspriedes rezultātu apstiprināšanas Romas katoļu baznīcas Rēzeknes-Aglonas diecēze sāks izstrādāt topošo būvprojektu.

Pēc Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta juristes Santas Pupiņas vārdiem, projektētāji deputātiem bija sagatavojuši ieceres prezentāciju, taču sakarā ar ziņotāja slimību, tā nenotika.


Написать комментарий

Interesanti, ka vienmēr galvenie iebildumi pret baznīcu celšanu ir zvanu skaņas, kaut gan krogi, spēļu elles un arī veikalu publika nereti taisa daudz lielāku troksni, bieži atstāj pamatīgu šmuci un piesaista arī tādus apmeklētājus, kuri atšķirībā no baznīcas apmeklētājiem, ne vienmēr ir draugos ar sabiedrisko kārtību.