Sociālās mājas bērnu tikšanās ar Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas darbiniekiem

publicitātes foto
publicitātes foto

Sakarā ar mācību gada sākumu bērniem ik dienas jāpārvar noteikts ceļš no mājas uz skolu un atpakaļ. Diemžēl vecākiem ne vienmēr ir iespēja kontrolēt, kā viņu bērni ievēro ielu satiksmes noteikumus un kā uzvedas sabiedriskās vietās. Turklāt pārmērīgi aktīvi bērni bieži var nokļūt dažādās nepatīkamās situācijās, informē Sociālo lietu pārvalde.

Lai samazinātu likumpārkāpumu risku skolēnu vidū, 17.septembrī pēc Sociālās mājas administrācijas lūguma Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas Bērnu nodaļas inspektori Artūrs Davidovs un Žans Zinkevičs organizēja sarunu ar jaunākajiem skolēniem, kuri dzīvo Sociālajā mājā par to, kā uzvesties uz ielas un sabiedriskās vietās. Policisti pastāstīja par pašvaldības policijas funkcijām un uzdevumiem, parādīja dažādus speclīdzekļus, kurus dažreiz izmanto savā darbā, parādīja interesantus slaidus ar sava darba epizodēm, kā arī informēja bērnus par to, ka vienmēr jādomā par savu rīcību, jo administratīva atbildība sākas no 14 gadu vecumā.

Sociālo lietu pārvalde pateicas Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas darbiniekiem par interesanto un pamācošo pasākumu un cer uz turpmāko sadarbību.