“Manchester United” ne bez pūlēm uzveic “Galatasaray”

foto manutube.net
foto manutube.net

UEFA Čempionu līgas H grupas spēlē Anglijas grands "Manchester United" savā laukumā ne bez pūlēm ar 1:0 pārspēja Turcijas "Galatasaray". Vienīgos vārtus mača sākumā guva Maikls Keriks. Otrajā grupas spēlē Portugāles "Braga" visai negaidīti ar 0:2 piekāpās Rumānijas "CFR Cluj".

"Manchester United" - "Galatasaray"
Lai gan Alekss Fērgusons veica uzreiz sešas izmaiņas pret iepriekšējo spēli Premjerlīgā, var apgalvot, ka tieši šodien tika izlikti visi spēcīgākie, ar Robinu van Pērsiju un Šidzi Kagavu uzbrūkošajās pozīcijās. "Galatasaray" treneris Fatihs Terims rezervē atstāja Johanu Elmanderu, kurš gan tika laukumā jau 16. minūtē pēc izvirzītā uzbrucēja, Turcijas čempionāta rezultatīvākā spēlētāja, Umuta Buluta savainojuma.

Lai gan pašā sākumā "Galatasaray" pretuzbrukumi šķita potenciāli bīstami, jau 7. minūtē vadībā izvirzījās "United" - Maikls Keriks izspēlēja sieniņu ar Kagavu, tika viens pret vienu ar vārtsargu, apspēlēja viņu un paklupināts kritienā raidīja bumbu vārtos (1:0)! Gandrīz uzreiz varēja sekot izlīdzinājums, taču marokāņa Nordana Ambarata skaisti raidītā bumba no patāla attāluma trāpīja pa pārliktni... "United" kādu laiku bija iniciatīva, vēloties iesist otrreiz, taču pamazām tieši turku komanda pārņēma spēles grožus savās rokās, nereti bīstami tuvojoties mājinieku vārtiem. 39. minūtē pēc "Galatasaray" nopelnīta cerīga soda sitiena un tā ātras izspēles Hamitam Altintopam tikai centimetri pietrūka, lai trāpītu vārtos - Davids de Heja vien noskatījās uz aizlidojošo bumbu (tā skāra arī stabu) un pēc tam nolamāja savus partnerus par neuzmanību.

Drīz pēc pārtraukuma "United" bija iespēja nomierināties, jo 52. minūtē aizsargs Rafaels pēc sava slaloma nopelnīja 11 metru soda sitiena. Taču nomierināšanās nesanāca, jo Nani pendeli nerealizēja - vārtsargs uzminēja un atsita. Un 56. minūtē "Galatasaray" angļus gandrīz sodīja - pēc centrējuma Selčuks Inans sita ar galvu, un bumba lidoja pavisam nedaudz garām vārtiem. "United" patiešām neklājās viegli, un 72. minūtē to glāba de Heja, atvairot Buraka Jilmaza sitienu no labas pozīcijas. No šī brīža "United" beidzot atvirzīja spēli no saviem vārtiem un vairs neļāva "Galatasaray" biedēt. Tieši otrādi, 85. minūtē uz maiņu iznākušais Čičarito pāris reizes varēja palielināt sarkano velnu pārsvaru, taču netrāpīja. Galu galā "United", neparādot spilgtāko sniegumu, visai smagā cīņā uzveica "Galatasaray" ar 1:0.

"Braga" - "Cluj"
Interesanti, ka "Braga" pamatsastāvā izgāja pieci portugāļi un pieci brazīlieši (un Gvinejas-Bisavas futbolists), kamēr viesu "Cluj" rindās bija tikai par vienu portugāli mazāk (četri). Tomēr mājiniekus, "Braga" līdzjutējus, sarūgtināja nevis tautieši, bet brazīlietis Rafaels Bastušs - bijušais Bragas futbolists... 19. minūtē pēc "Braga" slikti izpildīta stūra sitiena "Cluj" noorganizēja pretuzbrukumu, un Modu Sugu piespēlēja Bastušam, kurš bija precīzs (0:1). Savukārt 34. minūtē Bastušam padevās vēl skaistāki vārti - viņš kombināciju aizsāka vēl laukuma vidusdaļā, tad veica izrāvienu, izlauzās cauri trim pretiniekiem un no asa leņķa guva vārtus (0:2)! "Braga" 1. puslaikā nepalīdzēja pat 62% bumbas kontrole. Jāmin, ka "Cluj" vārtsargs jau īsi pirms pārtraukuma saņēma dzelteno kartīti par laika vilcināšanu.

Arī 2. puslaikā "Braga" visādi mēģināja iekarot rumāņu kluba vārtus un daudz ko izsaka sitienu attiecība šai spēlē - 35:10 mājinieku labā, pie tam vārtu rāmī pat 23:4! "Cluj" gandrīz tikai aizsargājās, bieži pārkāpjot noteikumus, tomēr arī viesiem bija iespēja panākt graujošo 3:0, pretuzbrukumā neiesitot grieķim Pantelim Kapetanosam. Lai nu kā, pie graujošas statistikas par labu "Braga" spēle noslēdzās ar negaidītu 2:0 "Cluj" uzvaru. Rumāņu komanda pēc 1. kārtas ir tabulas galvgalī!

20.09.2012 , 11:45

sportacentrs.com


Написать комментарий