Bērns piedzimis otrdien britu militārajā bāzē "Camp Bastion" Afganistānas provincē Helmandā. Mātes un bērna veselības stāvoklis ir stabils, paziņoja amatpersonas.

Vārdā nenosauktā sieviete, kura dienē artilērijas vienībā, sūdzējusies par sāpēm vēderā un tikai tad uzzinājusi, ka viņai būs jādzemdē. Stāvoklī militārpersona palikusi vēl pirms ierašanās Afganistānā martā. Bērns ir piedzimis piecas nedēļas priekšlaicīgi.

Aizsardzības ministrija savā paziņojumā norāda, ka tā nav britu militārā politika, sūtīt dienestā stāvoklī esošas sievietes, bet šajā gadījumā amatpersonas un komandējošais sastāvs nav zinājuši par pakļautās grūtniecību.

Tuvākajās dienās uz Afganistānu izlidos specializēta mediķu komanda, lai nodrošinātu atbilstošu aprūpi mātei ar bērnu mājupceļa laikā, norādīts ministrijas paziņojumā.

Šis ir pirmais gadījums, kad britu militārpersonai piedzimst bērns karadarbības zonā, norāda BBC. Kopš 2003. gada mājās no dienesta Irākā un Afganistānā ir nosūtītas aptuveni 200 sievietes, kurām atklāta grūtniecība.

Militārie noteikumi aizliedz stāvoklī esošām sievietēm dienēt karadarbības zonas vienībās, tomēr pagājušajā gadā kādai britu sievietei piedzima bērns divas nedēļas pēc atgriešanās no sešu mēneša dienesta Afganistānā, norāda BBC.

Šis neparastais gadījums varētu izraisīt diskusijas par to, vai būtu nepieciešamas papildus medicīniskās pārbaudes pirms sieviešu nosūtīšanas dienestā uz karadarbības zonām, prognozē BBC.