Šveice plāno palielināt nodokļus ārvalstu bagātniekiem

foto ntt
foto ntt

Šveices apakšpalāta nobalsoja par nodokļu likmes palielināšanu ārvalstu bagātniekiem, vēsta portāls prian.ru.

Likumprojektu vēl skatīs Parlamenta augšpalāta, un, ja to atbalstīs, tas stāsies spēkā piecu gadu laikā. Likumprojekta izstrādi ietekmēja Francijas bagāto pilsoņu izrādītā interese pret Šveices nekustāmo īpašumu, kas būtiski pieauga pēc jaunā Francijas prezidenta ievēlēšanas. Sociālists Fransuā Olands ir nolēmis aplikt bagātos pilsoņus ar 75% nodokli, tāpēc pārcelšanās uz Šveici palīdzētu būtiski ietaupīt.

Šveices aģentūra „Sovalco” ir aprēķinājusi, ka Francijā dzīvojošais pāris, kuru aktīvi ir 16 miljoni eiro un ienākumi – 750 tūkstoši eiro, gadā nodokļos maksās 500 tūkstošus eiro. Savukārt Šveicē personas ar analoģiskajiem ienākumiem maksās tikai 40 tūkstošu eiro. Šveices budžets uz franču bagātnieku rēķina jau tika papildināts par 580 miljoniem eiro, ziņo „The Local”.

Ārvalstu bagātniekiem domātie nodokļu atvieglojumi ir senā šveiciešu tradīcija. Taču Šveices pilsoņu pacietība iet mazumā – „Zaļo” partijas pārstāvis paziņoja, ka investoriem piedāvātie atvieglojumi ir šokējuši sabiedrību, esošās nodokļu sistēmas pretinieki apgalvo, ka cīnīsies par nacionālo referendumu sakarā ar šo jautājumu.


Написать комментарий