Tūristi tiek padzīti no Berlīnes

foto leonardo-travel.ru
foto leonardo-travel.ru

Berlīnes iedzīvotāji nav apmierināti ar pārāk lielu ārzemju tūristu skaitu pilsētā, vēsta portāls newnn.ru.

Vācijas galvaspilsētas Berlīnes Kreicberga un Fridrihštates rajonos izvietotie plakāti vēsta „Berlīne jūs nemīl” un „Pietiek trokšņot, dodieties mājās”.  „Atvainojiet, ASV hipsteriem ieeja aizliegta” – tiek rakstīts pie kādas vācu galerijas ieejas, ziņo  Daily Mail.

Ārzemju tūristu skaits Berlīnē pieaug astoņus gadus pēc kārtas. Šobrīd Vācijas galvaspilsētā  ir vairāk viesnīcu, nekā Ņujorkā, un tuvāko divu gadu laikā Berlīnes varas orgāni plāno palielināt numuru fondu vēl par 8 tūkstošiem istabu. Pilsētas iedzīvotāji ir neapmierināti, viņuprāt, pilsētā ir pārāk daudz cilvēku, drūzmas, trokšņu. Berlīnes ielās sāka apvainot cilvēkus, kuri izskatās pēc tūristiem, neatkarībā no tā, no kurienes tie nākuši.

Tiesa, Berlīnes iedzīvotāji aizmirst, ka galvenokārt pateicoties tūrismam viņi ir nodrošināti ar labu darbu, iespēju dzīvot savā mājā un tērēt naudu diskotēkās un bāros. Ārzemju tūristi katru gadu atstāj pilsētā aptuveni 10,3 miljardus eiro, tie ir pilsētas budžeta 10%, ziņo Berlīnes varas iestādes.

Eksperti ir aprēķinājuši, ka līdz 2016.gadam tūristi pavadīs Berlīnē vairāk nekā 30 miljonus nakšu. Katru gadu pilsētā apmetas aptuveni par 5,7% vairāk tūristu, viesnīcu un pansiju skaits arī pastāvīgi pieaug.  Tāpēc Berlīnes iedzīvotājiem nāksies samierināties ar trokšņiem pilsētas ielās – daudzas Eiropas pilsētas tikai sapņo par  šādu tūrismu plūsmu.


Написать комментарий