"Parādi dilst ļoti, ļoti lēni," sacīja Akermanis, papildinot, ka parādu apjoms šā gada laikā nav būtiski izmanījies. Arī iepriekš parādu apjoms svārstījies robežās no 20 miljoniem latu līdz 21 miljonam latu. Tradicionāli parādu apjoms nedaudz samazinās vasarā, bet šā gada 1.septembrī tas atkal sasniedzis aptuveni 20 miljonus latu.

Pēc viņa teiktā, dažās Latvijas pilsētās parādu apjoms par siltumu samazinās, taču pamatā parādi pieauguši. Lielāko parādu masu veido lielākās valsts pilsētas, jo mazākās pilsētas un ciemati parādus ir maksājuši, sacīja Akermanis.

Parādu par siltumu ziņā Rīga atkal "iet priekšgalā" un galvaspilsētā parādi ir ap 5 miljoniem latu. Tas ir ap 5% no kopējā silumuzņēmumu apgrozījuma - aptuveni 120 miljoniem latu.

Akermanis piebilda, ka arī šajā apkures sezonā būs mājas, kam siltumu nepiegādās. "Vai tas būs masveidā, es ceru, ka nē," sacīja Akermanis. Viņš papildināja, ka siltumuzņēmumi nav ieinteresēti siltuma atslēgšanā: tiek slēgti parādu atmaksas līgumi, pagarināti samaksas termiņi, notiek tiesvedības un parādu iekasēšana.

"Taupiet siltumu, taupiet siltumu, taupiet siltumu! To es varu novēlēt mūsu klientiem," rezumējot sacīja Akermanis.