Daugavpils Universitātes „Humanitārā akadēmija jauniešiem” aicina pieteikties jaunajam studiju kursam

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Oktobrī Daugavpils universitātē sāksies nodarbības trešajā "Humanitārajā akadēmijā jauniešiem", kas DU Humanitārās fakultātes ietvaros tika dibināta 2010.gadā, interešu izglītības skolas patrons jeb aizbildnis ir populārais latviešu kinorežisors, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Streičs.

DU profesore, filoloģijas doktore Maija Burima portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Akadēmijas mērķauditorija ir 10.-12.klašu skolēni, bet tās pamatuzdevums – raisīt jauniešos interesi par humanitāro zinātni, motivēt izvēlēties humanitāro zinātņu studijas mūsu valstī.

Nodarbības "Humanitārajā akadēmijā jauniešiem" notiek sestdienās reizi mēnesī. Vairāk nekā pusi nodarbību apmeklējušie kursa dalībnieki saņem sertifikātu ar papildus 10 punktiem, kas noderēs, iestājoties DU Humanitārajā fakultātē.

Lai pieteiktos Akadēmijas nodarbībām, nepieciešams līdz 2012.gada 6.oktobrim nosūtīt pieteikumu uz e-pastu humanitara.akademija@inbox.lv, pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, skola, klase un kontaktinformācija. Pirmā nodarbība notiks 13.oktobrī.

Pēc Maijas Burimas vārdiem, pagaidām tika saņemti 25 pieteikumi. „Galvenais nav Akadēmijas klausītāju skaits, bet gan tas, lai pie mums atnāktu jaunieši, kurus nodarbības tiešām interesē. Piemēram, pagājušajā gadā "Humanitārajā akadēmijā jauniešiem" bija iestājušies 170 cilvēki, pabeidza 104, 11 no viņiem iestājās DU Humanitārajā fakultātē, veiksmīgi pabeidza kursu un saņēma papildus 10 punktus”, - atzīmēja DU profesore.

Šogad tiek plānotas interaktīvās nodarbības, ka arī nodarbības grupās, ar klausītājiem strādās ārzemju studenti, kas Eiropas programmas Erasmus ietvaros studē DU. „Esam ņēmuši vērā iepriekšējo pieredzi un klausītāju rekomendācijas, tāpēc jaunajā studiju gadā "Humanitārajā akadēmijā jauniešiem" tiek plānotas diskusijas un vairāk darba grupās”, - paziņoja Maija Burima.

Kā arī Akadēmijas nodarbībās literatūras aktuālos jautājumus ar studentiem apspriedīs dzejniece un prozaiķe no Ventspils Maija Asare un dzejnieks, tulkotājs, dizainers Sergejs Moreino.


Написать комментарий