Karsums izrauj “Dinamo” uzvaru papildlaikā

foto nra.lv
foto nra.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Rīgas "Dinamo" savā laukumā papildlaikā ar rezultātu 2:1 pārspēja Čehovas "Vityaz". Pamatlaikā abi vienīgie vārti tika gūti 3. perioda 2. daļā, bet uzvaras vārtus papildlaikā guva Mārtiņš Karsums.

Rīgas "Dinamo" pēdējās sešās spēlēs piedzīvoja piecus zaudējumus, nonākot tabulas lejasdaļā. Šodien cīņā ar bēdubrāli Čehovas "Vityaz" bija liela vēlēšanās situāciju kaut nedaudz uzlabot. "Dinamo" fani gan gaidīja ne tikai uzvaru, bet arī ko citu (skaļi neteiksim), par ko liecināja šosezon neierasti pārpildītā "Arēna Rīga"... Vārtos atkal stājās Mikaels Telkvists, kamēr rezervē bija Kristers Gudļevskis. Pirmo reizi sezonā "Dinamo" rindās izgāja Rodrigo Laviņš, savukārt uzbrukumā notika rotācija - Mārtiņam Karsumam blakus 1. maiņā tika iecelti Pols Šehura un Kaspars Daugaviņš, kamēr Miks Indrašis un Džeimijs Džonsons tika nosūtīti uz 2. maiņu pie Aleksandra Žirū. Uzmanības centrā esošais Raitis Ivanāns palika turpat - 4. maiņā, bet Džeremijs Jablonskis palika ārpus sastāva.

"Dinamo" sāka nervozi, brīnumainā kārtā neielaižot vārtus jau pēc nospēlētas pusminūtes. Sekoja Andra Džeriņa maiņas uzplaiksnījums, taču "Vityaz" atbildēja ar dubultu sparu, un mūsējiem klājās grūti. Tieši laikā nāca 4. maiņas nopelnīts vairākums (viss sākās ar to, ka Elvijs Biezais apzaga pretinieku vārtu tuvumā) un 42 sekundes rīdziniekiem bija arī lielais vairākums, taču apšaude no distances nebija precīza. Uzreiz pēc vairākuma izbeigšanās Žirū kārtējo reizi šosezon izdarīja lieku pārkāpumu, tomēr arī "Vityaz" neprata izspēlēt viena cilvēka pārsvaru. "Dinamo" pēc Daugaviņa izkārtota vairākuma to izspēlēja vēl sliktāk, ne tikai nespējot radīt draudus viesu vārtiem, bet arī pēc Oskara Cibuļska kļūdas ļaujot Antonam Koroļovam izskriet viens pret vienu. Mūsu aizsargs gan pats laboja kļūdu. Vienādos sastāvos jau glāba Telvkists, bet "Dinamo" atbildēja ar Ivanāna teicamu piespēli, Māra Bičevska metienu, pēcāk arī Jevgeņija Timkina metienu pa saviem vārtiem. 1. periods gan noslēdzās 0:0.

24. minūtē Karsumam neizdevās iecerētais izgājienā divatā pret vienu, bet turpinājumā, lai gan spēle ritēja ātrā tempā, momentu trūka. Atklāt rezultātu 2. perioda vidū bija "Vityaz", kad vispirms Artjomijs Panarins trāpīja pa pārliktni, bet pāris sekundes vēlāk Ivanāns nopelnīja divas soda minūtes. Vairākumi šodien komandām nepadevās... Arī vienādos sastāvos, lai gan pusmomenti bija, vārti nekādi nekrita un 0:0 arī pēc divām trešdaļām.

06.10.2012 , 12:00

Sportacentrs.com


Темы: , , , ,
Написать комментарий