Izsludināts konkurss par 8 Daugavpils bērnudārzu rekonstrukciju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

10.oktobrī Daugavpils pilsētas pašvaldība izsludināja atkārtoto konkursu par 8 Daugavpils bērnudārzu – 1., 4., 21., 10., 15., 23., 27., 30. – rekonstrukciju. Atgādināsim, ka objektu rekonstrukcija bija ieplānota agrāk, taču konkursa gaitā tika konstatēts, ka pretendentu piedāvājumi gandrīz divās reizēs pārsniedz eiroprojekta noteikto kvotu. Tāpēc Dome nolēma atteikties no projekta realizācijas atbilstoši minētiem nosacījumiem un ar izstrādātajiem tehniskajiem projektiem piedalīties citās programmās.

Šobrīd, pateicoties Latgales attīstības programmai, pašvaldībai izdevies pierādīt darbu veikšanas nepieciešamību un saņemt ES fondu finansiālo atbalstu. Pirmsskolas izglītības iestāžu rekonstrukcija bija viens no trijiem Daugavpils projektiem, kurus 2.oktobrī atbalstīja Ministru Kabinets. Projektu ietvaros tiks siltināti 8 Daugavpils bērnudārzi, rekonstruētas Varšavas iela un Liepājas iela, kā arī tiks uzsākta Ziemeļu industriālās zonas infrastruktūras attīstība. Tiek plānots, ka triju projektu izmaksu summa sastādīs 8,6 miljonus latu, no kuriem 7,1 miljons latu būs ERAF fonda finansējums.

Pretendentu pieteikumu iesniegšanas termiņš – 15.novembris. Konkurss sadalīts 5 lotēs. Ziemas laikā tiek plānots noteikt konkursa uzvarētājus, bet pavasarī – uzsākt rekonstrukcijas darbus.


Написать комментарий