Rīgas pašvaldības ieņēmumi par 20 miljoniem pārsniedz plānoto

foto riga24.lv
foto riga24.lv

Kopējie Rīgas budžeta ieņēmumi šā gada deviņos mēnešos ir par 20 miljoniem latu (vai 6%) lielāki nekā bija plānots šajā periodā un par 9,1 miljonu latu (vai 2,6%) lielāki nekā pagājušajā gadā šajā laikā, Rīgas domes Budžeta komisijas sēdē šodien informēja Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse.

Viņa arī norādīja, ka 2012.gada deviņos mēnešos Rīgas pašvaldības budžeta pārpalikums (ieņēmumu un izdevumu starpība) bija 22,3 miljoni latu. Savukārt pašvaldības naudas līdzekļu atlikumi 2012. gada septembra beigās sasniedza 100,1 miljonu latu.

"Rīgas budžets ir stabils, un mēs varam budžeta grozījumos piešķirt papildus līdzekļus pašvaldības prioritātēm,"- norāda domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Budžeta komisija nolēma izdarīt grozījumus pašvaldības šā gada budžetā par kopējo summu 17,2 miljonu latu apmērā.

Papildus finansējumu plānots piešķirt Labklājības departamentam 1,03 milj. latu - pabalstu un pakalpojumu nodrošināšanai; Izglītības, kultūras un sporta departamentam 1,41 milj. latu - pašvaldības līdzfinansējumam privātajiem dārziņiem, kultūras un sporta pasākumiem; Pašvaldības policijai 104 tūkst. latu - degvielas iegādei, piemaksām par virsstundām, nodrošinot kārtību pie skolām; aģentūrai "Rīgas gaisma" 575 tūkst. latu - samaksai par elektroenerģiju un pilsētas apgaismojuma papildināšanai; dotācijai par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu skolēniem, pensionāriem un citām iedzīvotāju kategorijām - 6,2 milj. latu, u.c. Rīgai par 2 miljoniem latu būs arī jāpalielina iemaksa pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā.

 


Написать комментарий