Novada jauktais koris „Ezerzeme” sezonu uzsāk ar koncertiem Polijā

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

No 21. līdz 23.septembrim Rēzeknes novada jauktais koris „Ezerzeme” koncertēja Krakovā (Polijā), kur piedalījās festivālā „Zaklęte w Dyni”. Tas ir ikgadējs Ražas svētku festivāls ar daudzveidīgu programmu un plašu dalībnieku loku, tostarp koriem no ASV, Kanādas un Vācijas.

Festivāla laikā „Ezerzemei” bija uzticēts dziedāt svinīgajā misē Sv. Agneškas baznīcā. Pēc dievkalpojuma koris sniedza vēl vienu koncertu, kurā klātesošie varēja dzirdēt gan latviešu tautas dziesmas, gan arī populārākās kora melodijas.

Lai gan „Ezerzemei” sezona tikai nupat ir sākusies, koris jau aktīvi koncertē. 13.oktobrī pulksten 16.00 „Ezerzeme” piedalīsies koru sadziedāšanās pasākumā „Ceļā uz Dziesmu svētkiem” Daugavpilī. Koncertā „Ezerzeme” dziedās kopā ar citiem Latgales spēcīgākajiem koriem – jauktajiem koriem „Daugava” un „Latgale”, skolotāju kori „Latgale”, Aglonas bazilikas jaukto kori un citiem.

Jāatzīmē, ka šosezon „Ezerzeme” ne vien piedalīsies XXV Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos, bet arī cīnīsies par skanīgākā kora titulu vairākās skatēs un konkursos, kā arī priecēs klausītājus dažādos novada kultūras pasākumos.

Rēzeknes novada jauktais koris „Ezerzeme” joprojām savās rindās aicina dziedošos Rēzeknes novada iedzīvotājus visās balss grupās. Mēģinājumi notiek otrdienās un ceturtdienās no pulksten 17.30 līdz 19.30 Rēzeknes novada lielajā zālē Atbrīvošanas alejā 95.


Написать комментарий