Mājas TV pavēlnieks

publicitātes foto
publicitātes foto

Moderns mēdiju atskaņotājs jau kādu laiku vairs nebūt nav stipri liela kaste, kurā noteikti ir vieta gan kompaktdisku lasītājam, gan dažbrīd pat video kasetēm. Tagad mēdiju atskaņotāji ir nelielas kastītes, kas, protams, pieļauj, ka tām pieslēdz dažādus USB datu nesējus, bet arvien biežāk par normu kļūst arī dažādas tīklošanas iespējas. Next apskata WD TV Live – Western Digital radītu mēdiju atskaņotāju.

Iepazīstamies

Šķietami necilu izmēru iepakojumā atrodam vēl necilāku izmēru mēdiju spēlētāju (12,5 x 10 x 3 cm). Iepakojumā vēl ir tālvadības pults un baterijas tās barošanai, kompozītsignāla kabelis, barošanas bloks un īsa instrukcija.

Toties iespējas, ko ražotājs sola, ir plašas. Lietotājam tiek solīts, ka tas varēs skatīties video, fotogrāfijas un klausīties mūziku. Iekārta spēj atskaņot „praktiski jebkura formāta” video līdz pat Full HD (1080p) izšķirtspējā.

Atskaņojamo mēdiju ievadei iespējams izmantot Wi-Fi un Ethernet tīklošanas iespējas, un divus USB 2.0 portus. Arī video un audio signāla izvades iespējas ir plašas. Iekārtai ir gan HDMI un kompozītizeja, gan arī optiskā audio izeja.

Uzturēto formātu saraksts ir plašs un ietver gan AVI, gan MPG un TS dažādos kodējumos, gan arī citus (visus plaši lietotos) video formātus. Lietotājs var WD TV Live izmanto arī bilžu skatīšanai JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG formātos. Ir arī plašs audio formātu atbalsts, kas ietver gan MP3, WAV, WMA un citus, gan arī Dolby un DTS.

Var teikt, ka WD TV Live lietotājam citu mēdiju atskaņošanas iekārtu diez vai vajag, ja vien tā tiešām nodrošina solīto.

Sākam skatīties un klausīties

Pirmais iespējamais mēdiju datņu avots ir USB iekārtas. Ir iespējams izmantot gan zibatmiņas iekārtas, gan arī dažādus USB ārējos diskus. Diemžēl USB DVD iekārta, kas bija mūsu rīcībā atpazīta netika, bet tas nav pārsteigums, jo tā tomēr nav uzskatāma par standarta datu nesēju, kas tiktu plaši izmantots ikdienā, kaut arī nenoliedzami būtu noderīga iespēja, ka DVD iekārta tomēr būtu pieslēdzama. Citi mēdiji, ko izdodas pieslēgt lasās un visi datņu formāti, kādus izdevās krājumos atrast iekārtai tiešām bija „pa zobam”.

Tās ir labas ziņas lietotājam, jo praksē itin bieži nākas saskarties ar dažādām iekārtām, kurām ir tādi vai citādi ierobežojumi attiecībā uz formātiem, ko tās spēj atskaņot. Uz WD TV Live tas neattiecas.

Ja jau problēmas nerodas ar dažādiem formātiem, ceram, ka arī tīklošanas iespējas būs realizētas bez problēmām. Diemžēl pieslēgties tīklam ir sarežģītāk, nekā varētu vēlēties.

Mēģinām pieslēgties pieejamajam Wi-Fi. Izvēloties auto pievienošanās iespēju, izvēloties maršrutētāju un ievadot tā paroli, pieslēgties neizdodas. Mēģinām tīkla parametrus (IP adresi u.c.) ievadīt manuāli, jo tāda iespēja ir paredzēta. Diemžēl pieslēgties neizdodas arī šādi.


Написать комментарий