Laikraksts: Latvijā var ienākt britu dzelzceļu kravu pārvadātājs

foto freightliner.co.uk
foto freightliner.co.uk

Lielbritānijā bāzētā kompānija ”Freightliner” ir izrādījusi interesi sākt konteinerpārvadājumus pa dzelzceļu gan austrumu–rietumu, gan pretējā virzienā, tam izmantojot arī Latvijas ostas un pašlaik vērtē iespējas ienākt šajā tirgū, ceturtdien vēsta ”Dienas Bizness”.

Valsts dzelzceļa administrācijas direktors Juris Iesalnieks laikrakstam atklājis, ka britu kompānijai ir Eiropas Savienības dzelzceļa operatora licence, pieredzes Latvijas sliežu platuma (1520 milimetri) tirgū viņiem nav. Lēmums gan vēl nav pieņemts, taču, ja tas būs pozitīvs, tad tiks dibināts ”Freightliner” meitasuzņēmums – līdzīgi kā Polijā un Austrālijā.

Satiksmes ministrija ir informēta par angļu dzelzceļa operatora ieceri uzsākt darbību Latvijā, ”Freightliner” lemt par šādu soli esot mudinājuši pašreizējie partneri – kravu saņēmēji un nosūtītāji, kas Latviju uzskata par labu potenciālo tranzītvalsti saviem sūtījumiem,.

”Freightliner Group” ir veiksmīgs un augošs starptautisks bizness, un mēs pastāvīgi lūkojamies pēc tirgiem, kur varam sniegt pievienoto vērtību,” laikrakstam atzinusi grupas pārstāve Mērija Klēra O'Boila, piebilstot, ka nekomentēs spekulācijas par potenciālajiem mērķtirgiem.

Izšķiršanās varētu notikt ap jauno gadu, bet pagaidām uzņēmums veic izpēti. Kompānijas potenciālie klienti varētu būt gan lielās konteinerpārvadājumu kompānijas, gan kravu nosūtītāji un saņēmēji Baltijas valstīs, NVS, Anglijā un Polijā.

”Freightliner Group Ltd” ir otra lielākā kravu pārvadājumu kompānija Lielbritānijā pēc ”DB Schenker Rail”, liecina globālajā tīmeklī pieejamā informācija. Tā tika izveidota 1996. gadā britu dzelzceļa privatizācijas gaitā. Taču pēc Eiropas Komisijas atļaujas saņemšanas 2008. gada jūlijā to par 688,5 miljoniem ASV dolāru nopirka Bahreinas investīciju banka ”Arcapita”. ”Freightliner” darbojas arī Polijā, Vācijā un Austrālijā. Savukārt gada sākumā kompānija meklēja iespējas paplašināt savas aktivitātes, ietverot Tuvos Austrumus.


Написать комментарий