Rīgā uzstāsies baltkrievu rokgrupa 'Lyapis Trubetskoy'

publicitātes foto
publicitātes foto

Rīgā, klubā ”Melnā piektdiena”, ceturtdien, 25. oktobrī uzstāsies Baltkrievijas slavenākā rokgrupa ”Lyapis Trubetskoy”, kura Latvijā spēlēs sava jaunā albuma ”Rabkors” popularizēšanas turnejas ietvaros.

”Lai arī Baltkrievijas mūzika no visām mūsu kaimiņvalstīm Latvijā droši vien ir vismazāk pazīstamā, ”Ляпіс Трубяцкой” ir grupa, ar kuru droši var sākt iepazīšanos ar Baltkrievijas mūziku pat tie klausītāji, kuri par mūsu kaimiņvalsts roku nav dzirdējuši praktiski neko,” tā par grupu raksta koncerta organizatori no koncertapvienības "Gothic".

”Lyapis Trubetskoy” spēlē slāviski smeldzīgu, melodisku pankroku ar pūšaminstrumentu ”piešprici” Tomēr to nvar dēvēt par tipisku ska mūziku. Meklējot salīdzinājumus, organizatori teic, ka pazīstamie baltkrievi variē no mūsu Sovvaļnīka un ”PND” līdz pat ”Labvēlīgajam Tipam”.

Baltkrievu grupas nosaukums ir tikai nosaukums — tas nav grupas līdera vārds (līdzīgi kā latviešu ”Inokentija Mārpla” gadījumā), grupas dibinātājs ir Sergejs Mihaloks (attēlā).

”Lyapis Trubetskoy” uz skatuves atrodas jau vairāk nekā divdesmit gadus, bet jaunais, pēc skaita divpadsmitais, albums ”Rabkors”, balstās uz patiesiem notikumiem — dziesma ”Žeļeznij” stāsta par to, kā Sergejs Mihaloks pārdzīvojis klīnisko nāvi, taču spējis atgūties un izveidot cienījamu muzikālo karjeru sev un grupai!

Koncerts 25. oktobrī, klubā ”Melnā Piektdiena” sāksies plkst.20:00, ieeja no plkst.19:00. Biļetes pieejamas ”Biļešu paradīzes” kasēs, koncerta dienā kluba kasē — dārgāk.


Написать комментарий