Asociācija uzsver, ka līdz ar valsts budžeta iesniegšanu Saeimā pēdējās nedēļās ir aktualizējusies arī diskusija par pensijām, to ieguldījumiem un pārvaldītāju devumu nākotnes pensionāru labklājībā.

Diskusijā varēs uzzināt, kā uzlabot Latvijas pensiju sistēmu un panākt, lai uzkrātie līdzekļi sniegtu lielāku ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībai un iedzīvotājiem, kur tos labāk investēt un vai Latvijas uzņēmumi, meža un lauksaimniecības zemju fondi ir atbilstošs investīciju mērķis, kā arī noskaidrotu citus jautājumus.

Kopš iedzīvotājiem ir iespēja pašiem ērti pārbaudīt savus pensiju uzkrājumus internetā, arvien pieaugušas bažas, ka pašlaik strādājošajiem pensijas nebūs iespējams saņemt viņu cerētajā apjomā, norāda LKA.

Lai arī Latvijas pensiju sistēma nereti tiek saistīta ar raizēm par sistēmas ilgtspēju, ir skaidrs, ka iespējami dažādi risinājumi un pensiju sistēmas potenciāls palielināt ieguvumus vēl nav pilnībā izmantots. Tāpēc diskusijā savā pieredzē, atziņās un ieteikumos dalīsies vairāki ievērojami eksperti.

Ekspertu diskusijas pirmajā daļā ar Latvijas pensiju sistēmas ilgtspēju un izvērtējumu iepazīstinās labklājības ministre Ilze Viņķele (V), bet Eiropas Komisijas nodarbinātības, sociālās aizsardzības un iekļaušanas ģenerāldirektorāta eksperts Valdis Zagorskis pastāstīs par Eiropas Savienības nostāju pensiju pietiekamības un ilgtspējas kontekstā, kā arī par tā saukto pensiju Balto grāmatu.

Jaunāko pētījumu par iedzīvotāju cerībām un uzskatiem saistībā ar Latvijas pensiju sistēmu prezentēs tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra „SKDS" direktors Arnis Kaktiņš. Savukārt priekšlikumus par sabiedrības uzticības veicināšanu izklāstīs LKA Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību komitejas loceklis, „SEB Wealth Management" valdes priekšsēdētājs Pāvils Misiņš.