„Pasaules rīcības diena” arī Dricānu vidusskolā

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

7.novembrī norisināsies ikgadējā World Days of Action jeb Pasaules rīcības diena, kā ietvaros Ekoskolas visā pasaulē demonstrēs videi draudzīgas rīcības piemērus. Latvijā šo notikumu atzīmēs 50 topošās un esošās Ekoskolas, tai skaitā arī Dricānu vidusskola, kur tiks vākta makulatūra, kopā ar vecākiem notiks sporta sacensības, kā arī tiks sarīkota atraktīva „Zaļā kampaņa”. Jāatzīmē, ka arī citās Latvijas Ekoskolās paredzētas aizraujošas aktivitātes, piemēram, rīta vingrošana, skolas apkārtnes maketu veidošana un pasākums “Visur es eju kājām”, informē Rēzeknes novada pašvaldība.

Stāsti, video un attēli par to, kā izdevies pavadīt Pasaules rīcības dienu dažādās valstīs tiks publicēti starptautiskajā Ekoskolu programmas mājaslapā, lai skolēni un skolotāji varētu aplūkot cits cita veikumu un iedvesmoties tālākai rīcībai. Arī Dricānos visu notiekošo iemūžinās skolas mobilais reportieris.

Jāpiebilst, ka Pasaules rīcības diena ir Starptautiskā Vides izglītības fonda (Foundation for Environmental education) Ekoskolas programmas iniciatīva, lai mudinātu jauniešus ierosināt pārmaiņas un aktīvi rīkoties, lai saglabātu un uzlabotu apkārtējo vidi. Šogad Pasaules rīcības dienā piedalīsies arī Bahamas, Bulgārija, Ķīna, Lielbritānija, Francija, Itālija, Jordānija, Kenija, Lietuva un citas valstis.


Написать комментарий