Rēzeknē veidos aģentūru „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”

foto nekrize.lv
foto nekrize.lv

Piektdien, 26. oktobrī, Rēzeknes pilsētas domes sēdē tika pieņemts lēmums par Kultūras pārvaldes likvidāciju ar mērķi nodrošināt pastāvīgu funkciju izpildi, racionālu un lietderīgu pašvaldības budžeta līdzekļu izlietošanu un izveidot jaunu pašvaldības aģentūru „Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs”, informē Rēzeknes pilsētas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs informē: „Mēs esam pieņēmuši lēmumu izveidot pašvaldības aģentūru vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, šāda rīcība dos iespēju izmantot mūsu tūrisma potenciālu pilnā apmērā. Lai īstenotu radošas, oriģinālas idejas un ieceres, kuras sniegs baudu pilsētas iedzīvotājiem, kā arī sekmēs tūristu pieplūdumu, ir nepieciešama finansiāla neatkarība. Aģentūras finansējumu veidos gan pašvaldības budžeta dotācija, gan arī pašu ienākumi. Tas tūrisma centra darbiniekiem pavērs plašākas iespējas pilsētas attīstībai.”

A.Bartaševičs arī atzīst, ka tika saņemtas vairākas sūdzības kā no deputātiem, tā arī no pilsētas iedzīvotājiem par Kultūras pārvaldes darbu pilsētas nozīmīgāko svētku organizēšanā. „Sakarā ar to, ka pilsētā parādīsies jauni, nozīmīgi kultūras objekti, tādi kā Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs, ir obligāta prasība izveidot citu sadarbības formu. Diemžēl Kultūras pārvalde savas darbības ietvaros, nevar nodrošināt veiksmīgus un pareizus vadīšanas principus. Mēs vēlamies ieelpot jaunu dzīvi pilsētas kultūras sfērā.” Tomēr Rēzeknes mērs atzīmēja, ka galvenā atšķirība starp Kultūras pārvaldi un aģentūru ir finansiāla neatkarība un iespēja veikt praktisku uzņēmējdarbību, nepārkāpjot likumu normas.

„Tuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss uz aģentūras vadītāja amatu. Līdz ar to, aicinām aktīvus, iniciatīvas pilnus un radošus pretendentus gatavot CV un motivācijas vēstules, kā arī sākt izstrādāt jaunas idejas,” tā A. Bartaševičs.


Написать комментарий