Rēzeknē notiks Starptautiska bērnu fotoizstāde «Tā mēs dzīvojam…»

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Pēc Rēzeknes portāla informācijas, no 5. līdz 12. novembrim Rēzeknē, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā "Zeimuļs” ir apskatāma starptautiska fotoizstāde „Tā mēs dzīvojam...”. Izstāde tapusi Latvijas un Vācijas Lauvu klubu (Lions Clubs International) sadarbības rezultātā. Fotoattēlu autori ir bērni no Latvijas, Igaunijas, Polijas un Vācijas.

Ir iespēja apskatīt vairāk kā 200 fotoattēlu izlasi, kas atspoguļo jaunās eiropiešu paaudzes no Elbas krastiem līdz pat somu jūras līcim skatu uz dzīvi.

„Lions Club International" jeb „Lauvu klubs" ir starptautiska labdarības organizācija, kas vieno ap 1,3 miljonus biedru – vīriešus un sievietes 202 valstīs un ģeogrāfiskos reģionos, kuri strādā kopā, lai risinātu sabiedrības problēmas gan vietējā reģionā, gan visā pasaulē.

Projekta ideja ir foto safari (ceļojums ar kameru), kura pieder vācu fotogrāfam no Nauenes „Lauvu kluba" Tomasam Dusterheftam, kurš 2009. gadā sagādāja Liepājas Karaostas pamatskolas skolēniem vienreiz lietojamās foto kameras. Bērnu uzdevums bija iemūžināt tipiskus notikumus no viņu ikdienas. Pateicoties vācu „Lauvu kluba" aktivitātei, projekts turpinājās, tika izdalītas vienreiz lietojamās fotokameras vairāku Eiropas valstu pamatskolu skolēniem. Tā bērni varēja izveidot katrs savu foto ceļojumu.

Izstāde uz Rēzekni ir atceļojusi pateicoties Lauvu Latvijas zonas atbalstam un bijušajam vadītājam Zigurdam Beinertam, LC „Liepāja” un LC „Rīgas Liepas”, kā arī „Zeimuļa” vadītājai Jevgenijai Kuščai un bijušā LC Aglona kluba biedre Ivetai Dukaļskai.

Izstādes atklāšana paredzēta pirmdien, 5. novembrī plkst. 17.00 Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā "Zeimuļs”.


Написать комментарий