Daugavpils teātrī notika kamerstriptīza pirmizrāde intelektuāļiem 1

foto Daugavpils teātris
foto Daugavpils teātris

Pēc britu sociologu pētījumiem, praktiski katrs no mums, katru dienu nesaka taisnību. Pie tam, visbiežāk tas notiek pilnīgi neapzināti: kāds cenšas mazliet izpušķot savu stāstu, kāds aiz pieklājības, lai neaizvainotu savu sarunas biedru noslēpj patiesību. Starp citu, zinātnieki ir noteikuši vairāk nekā 30 veidu melus.

Piektdien Daugavpils teātrī tika apspriesta melu būtība. Tur notika kamerpsiholoģiskas izrādes  “Meli” pirmizrāde, kura iestudēta pēc latviešu dramaturga Hermaņa Paukša lugas “Striptīzs”. Pēc režisora Oļega Šapašņikova vārdiem, tas būs striptīzs intelektuāļiem.

Iestudējuma pamatā ir mīlas trijstūris. Ģimenes pāra labākais draugs kļūs ne tikai par ģimenes ķildu aculiecinieku, bet arī par to dalībnieku. Tas ir stāsts, kad meli kļūst par kaut ko ikdienišķu un parastu. Katrs no varoņiem cenšas manipulēt cits ar citu, stāstot svešus noslēpumus un slepenās krāpšanas, un neviens nevienam nesaka taisnību. Meli aug kā sniega bumba, un izrādās, ka visas attiecības un apkārtējā pasaule ir balstīta tieši uz meliem.

Izrāde tiek rādīta otrā stāva foajē, kur skatītāju skaits ir ierobežots, un aktieri kopā ar publiku atrodas vienā telpā. Režisors apsolīja ainu ar seksu, un tā sanāca ļoti skaista un intīma.

Tomēr, “odziņas” piekritējus gaida neliela vilšanās: šeit ir atklātas ainas, kuras virza sižetu, un ir kaila ķermeņa un personāža dvēseles instruments. Kā izrādās, dzīve bez meliem nav iespējama, bet ir nepieciešams būt godīgam kaut vai dažreiz, kad esi vienatnē ar sevi.

Lomas atveido: Andris Bulis, Māris Korsietis, Karīna Lučinina.
 



Написать комментарий

Baigi feinā izrāde, baigi feinas fotogrāfijas!!