Debitē Rēzeknes koncertzāles diriģents Jānis Stafeckis

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Kā informē Rēzeknes portāls, Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas 80 gadu jubilejas koncertā savu pirmo publisko uzstāšanos pie diriģenta pults piedzīvoja SIA „Austrumlatvijas koncertzāle” orķestra diriģents Jānis Stafeckis, kurš patlaban ir valsts kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” kontrabasu grupas vadītājs.

Jubilejas pasākumā 3. novembrī Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Stafecka vadībā izpildīja Jāņa Ivanova, Jozefa Haidna, Manuela de Faljas un citu komponistu skaņdarbus.

Jānis Stafeckis profesionālās diriģenta iemaņas šobrīd pilnveido Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. SIA „Austrumlatvijas koncertzāle” valdes locekle Diāna Zirniņa uzsver: „Ir patiess gandarījums, ka savu mūziķa karjeru Jānis Stafeckis ir nolēmis pilnveidot kā orķestra diriģents un viņam ir atbilstoša motivācija un uzņēmība, lai to paveiktu.”

Jānis Stafeckis ir dzimis Rēzeknes rajona Viļānos, un savu muzikālo karjeru uzsācis Rēzeknē. Savu profesionalitāti viņš turpināja attīstīt, studējot Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, iegūstot profesionālo bakalaura grādu mūzikā un vēlāk arī profesionālo maģistra grādu, zināšanas un iemaņas papildinājis arī starptautiskās meistarklasēs un kursos. Jānim Stafeckim ir vērā ņemama pieredze dažādos muzikālajos projektos. Par mūziķa profesionālo izaugsmi un potenciālu liecina arī viņa nominēšana Lielajai mūzikas balvai. „Esmu muzicējis visās mūsu valsts lielākajās koncertzālēs un zinu, cik svarīgi, baudot dzīvu muzicēšanu, ir komfortabli apstākļi gan klausītājiem, gan mūziķiem, tāpēc esmu lepns par to, ka Latvijas pirmā koncertzāle top tieši Rēzeknē,” - tā Jānis Stafeckis.

Rēzekne ir pirmā pilsēta Latvijā, kurā šobrīd no pašiem pamatiem tiek celta jauna koncertzāle jeb Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs. Koncertzāles pirmie kultūras pasākumi – koncerti, izrādes un izstādes – paredzēti jau 2013. gada pavasarī.
Reģionam nozīmīgā kultūras būve iecerēta kā daudzfunkcionāls objekts, kurā ir divas akustiskās koncertzāles, telpas un aprīkojums semināru un konferenču rīkošanai, telpas profesionālajam orķestrim, Dzimtsarakstu nodaļai un kafejnīcai. Centra izbūve paver iespējas ne tikai uzlabot kultūrpakalpojumu klāstu reģionā, tas ir arī viens no veidiem, kā veicināt investīciju piesaisti pilsētai. Latgaliešiem daudzfunkcionālā koncertzāle dos iespēju baudīt dažādus mākslinieciski augstvērtīgus pasākumus.

Centra būvniecību veic konkursa kārtībā izraudzītais uzņēmums „Arčers”, līguma summa ir 10,5 miljoni latu. Ēkas arhitekti ir SIA „Vizuālās modelēšanas studijas”.

Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra izveide notiek Rēzeknes pilsētas domes īstenotajos, Eiropas Savienības struktūrfondu un valsts līdzfinansētajos projektos “Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs Rēzeknē” un „Gājēju ielas un Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra izbūve Rēzeknes mazattīstītajās teritorijās”.


Написать комментарий