Tilžas pagasta jaunietis Kaspars Romanovs startēs starptautiskajā konkursā „Mr. World 2012”

foto balvi.lv
foto balvi.lv

Sakarā ar to, ka no 10. līdz 24.novembrim „Misters Latvija 2011” Kaspars Romanovs piedalīsies starptautiskajā skaistumkonkursā „Mr. World 2012” Lielbritānijā, Kentā.

7.novembrī Balvu Novada muzejā notika preses konference, kurā piedalījās „Mis un Misters Balvi 2009” finālists, „Mis un Misters Latvija 2011” uzvarētājs Kaspars Romanovs, Balvu novada pašvaldības izpilddirektore Inta Kaļva, Aģentūras „Mis Latvija” pārstāve, skaistuma eksperte, pārmaiņu un pārvērtību trenere Agrita Grosbarte, konkursa „Mis un Misters Balvi” producents Ivars Saide, kā arī konkursa „Pilnība 2011” uzvarētāja un titula ieguvēja Olga Gordijenko-Krūmiņa. Aizņemtības dēļ konferencē klātienē nepiedalījās Aģentūras „Mis Latvija” direktore Inta Fogele, tomēr direktore ar klātesošajiem sazinājās virtuāli.

Konferences laikā Kaspars Romanovs demonstrēja Evitas Kapteines darināto stilizēto tautu tērpu, ar kuru starptautiskajā konkursā Kentā tiks pārstāvēta Latvija. Tērpa autore atzīst, ka ideja par tērpu radusies zibenīgi: „Ieraugot latgaļu kareivja tautu tērpu kādā 6.klases vēstures grāmatā, un, vienlaikus raugoties bildē, kur Kaspars sēž uz retro motocikla, tērpa vizuālais skats nāca kā zibens no skaidrām debesīm. Šīs bildes sasaucās kopā ar Kaspara būtību – viņa vēlmi vecās lietas pārveidot par jaunām, dzīvotspējīgām un noderīgām lietām”. Konferences laikā Kaspars pastāstīja par tērpa zīmju un rotu simbolisko nozīmi, kā arī izteica pateicību Balvu novada pašvaldībai par sniegto atbalstu un iespēju piedalīties konkursā „Mr. World 2012”: „Paļdis! Paļdis, pogosta vaļdei”, latgaliešu valodā teica Kaspars.

Izpilddirektore Inta Kaļva atzina, ka jūtas lepna un gandarīta par sava novada jauniešiem un to sasniegumiem šajā konkursā, jo ne tikai Kaspars Romanovs „nes” Balvu vārdu Latvijā un pasaulē, bet tie ir arī Jānis Komorovskis, kurš titulu „Misters Latvija” ieguva 2007.gadā, kā arī Evita Stepāne, kura 2010.gadā bija viena no šī konkursa dalībniecēm un ir pārstāvējusi Latviju arī starptautiskajā konkursā Ķīnā. Tāpat izpilddirektore pauda prieku, ka Balvos konkurss ir plaši apmeklēts un tajā piedalās gan Balvu novada, gan blakus novadu jaunieši. Tomēr, lai arī rīkotais pasākums sniedz jaunu pieredzi jauniešiem un nes panākumus, tomēr tam ir arī „medaļas otrā puse” un jautājumi, kas jārisina. Izpilddirektore vēlēja veiksmi un izturību Kasparam, startējot konkursā! Lai priecē visus ar jauniem sasniegumiem!

Gandarīts par Kaspara sasniegumiem ir arī Ivars Saide, kurš 2009.gadā organizēja konkursu „Mis un Misters Balvi”, un dara to joprojām. Ivars spilgti atceras to brīdi, kad saņēma ziņas par Kaspara uzvaru Latvijas mēroga konkursā, un novēl tikpat augstus sasniegumus gūt arī Lielbritānijā!

Pēc konferences tās pārstāvji devās uz Balvu Valsts ģimnāziju un Balvu Amatniecības vidusskolu, lai iemācītu jauniešiem praktiskas lietas, kas noder ne tikai piedaloties šāda veida konkursos, bet arī ikdienā. Jaunieši tika aicināti pārbaudīt savas spējas un piedalīties konkursa „Mis un Misters Balvi 2012” atlasē jau šo sestdien, 10.novembrī, Balvos.


Написать комментарий