‘Pro Kapital Grupp’ akcijas sāks kotēt ‘Nasdaq OMX’ Baltijas biržā

foto usfst.com
foto usfst.com

Piektdien „Nasdaq OMX” Baltijas biržā tiks iekļautas Igaunijā reģistrētās Baltijas nekustamā īpašuma attīstības kompānijas „Pro Kapital Grupp" akcijas, informēja biržā.

"Esam gandarīti par „Pro Kapital Grupp" lēmumu. Kotēt uzņēmuma akcijas biržā ir izdevīgi arī tad, kad vēl netiek veikts akciju publisks piedāvājums; akciju iekļaušana biržā sniedz rīcības brīvību un nodrošina likviditāti līdzšinējiem uzņēmuma akcionāriem," atzīst „Nasdaq OMX” Baltijas tirgus Biržu daļas vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

„Pro Kapital Grupp" valdes priekšsēdētājs Paolo Mičelozi piebilda, ka uzņēmumam ar vairākiem simtiem akcionāru kotācija biržā ir loģisks solis, turklāt tā dos iespēju nākotnē operatīvi veikt kapitāla piesaisti tiklīdz tirgos būs tam piemēroti apstākļi.

„Uzņēmums strādā pie vairākiem apjomīgiem biznesa projektiem un informācija par to finansēšanu tiks sniegta biržā. Plānojot piesaistīt investīcijas uzņēmuma pašu kapitālā ir svarīgi, lai mūsu akcijas būtu kotētas biržā. Mēs apņemamies arī pildīt publiska, biržā kotēta uzņēmuma pienākumus," teica Michelozzi.

„Pro Kapital Grupp" ir Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs, kas attīsta liela mēroga komerciālo un dzīvojamo nekustamo īpašumu projektus Igaunijas, Latvijas un Lietuvas galvaspilsētās. Kopš tās dibināšanas 1994. gadā, kompānija ir īstenojusi 20 attīstības projektus. Vairāki no tiem ir nozīmīgi objekti Baltijas nekustamo īpašumu tirgū.


Написать комментарий