Nautrēnu vidusskolēni iepazīst robežsargu darbu

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

20. novembrī Nautrēnu vidusskolas 10.-12.klašu skolēni noslēdza Latvijas svētku nedēļas pasākumu ciklu, dodoties mācību ekskursijā uz valsts robežu, vēsta Rēzeknes novada pašvaldība.

Vidusskolēni apmeklēja Grebņevas robežkontroles punktu, kur varēja iepazīties ar robežsarga darba ikdienu un skolēnu iespējām mācīties tālāk Valsts robežsardzes koledžā. Visspilgtākos iespaidus radīja kinologu grupa, kurā tika stāstīts par šīs profesijas specifiku un uzticamajiem kinologu pāriniekiem – suņiem, kuri demonstrēja gan narkotiku meklēšanu, gan robežpārkāpēju notveršanu.

Skolēni devās arī uz Valsts robežsardzes Aviācijas bāzi Ludzā, kur skolēni ar lielu interesi varēja vērot robežsardzes helikoptera paraugdemonstrējumus, kā arī klausīties par pilotu un apkalpes komandas profesiju, tās apgūšanas iespējām un darbu.

Mācību ekskursijas laikā bija iespēja tikties ar cilvēkiem, kuri ar patiesu sirdsdegsmi pilda svētu pienākumu – aizsargā valsts robežu. Paldies Valsts Robežsardzei par sadarbību un sagādāto iespēju doties mācību ekskursijā!


Написать комментарий