Daugavpiliešu uzmanībai piedāvās psiholoģisko detektīvu un muzikāli teatrālo eklektiku

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, šajā sezonā Daugavpils teātris ieplānojis 13 pirmizrādes, četras no kurām skatītāji jau varēja novērtēt. Līdz gada beigām daugavpiliešu uzmanībai tiks piedāvātas vēl 2 pirmizrādes, par kurām pirmdien notikušajā preses konferencē pastāstīja Daugavpils teātra valdes loceklis Oļegs Šapošņikovs.

Režisora Ivara Lūša „Biznesa klases palāta” nebija vienīgais viņa darbs Daugavpils teātrī – šoreiz tas būs muzikāls iestudējums latviešu valodā pēc Monikas Zīles un Leldes Stumbres lugas „Zelta nauda” motīviem.

Režisors pastāstīja, ka tas nebūs stāsts par apslēptās mantas meklējumiem vai bankas aplaupīšanu, bet gan par mūžīgajām vērtībām, kas nav novērtējamas naudā. „Jauniestudējuma žanrs nav viennozīmīgs, es to sauktu par muzikāli teatrālo eklektiku, kurā vērojami gan komēdijas, gan traģēdijas elementi. Iestudējumā piedalīsies populārās grupas „Baltie lāči” līderis Andris Baltacis, tāpēc skanēs dziesmas latviešu un latgaliešu valodā. Izrādes mērķis nav ieteikumi un didaktika, tā būs jautra un dažādai publikai pieņemama”, - paskaidroja Ivars Lūsis. Pirmizrādes paredzētas šī gada 6. un 7.decembrī plkst.18:30.

Savukārt otro pirmizrādi Oļega Šapošņikova vadībā gatavo krievu trupa, kura skatītāju uzmanībai piedāvās kriminālkomēdiju pēc franču dramaturga Robēra Tomā lugas „Otrais šāviens” motīviem.

„Ja kolēģa Ivara Lūša iestudējumā vērojams maksimālais minimālisms, tad manā iestudējumā viss ir otrādi: skatītājiem tiks atvēlēts daudz vairāk vietas, nekā aktieriem. Nebūs ne deju, ne dziesmu, toties būs iespēja vērot psiholoģiski niansētu aktieru spēli. Iestudējumā darbojas tikai 4 aktieri, kuri apliecinās sevi šajā sarežģītajā materiālā”, - uzskata režisors.

Lugas darbība norisinās kāda villā nelielā Francijas kūrortpilsētā. Iestudējumā vienu no lomām atveido viens no pilsētas dīdžejiem Aleksandrs Komarovs. Pārējās lomās: Mihails Samodahovs, Karina Lučiņina, Vladimirs Dupaks. Pirmizrāde notiks šī gada 29. Un 30.novembrī plkst.18:30 Daugavpils teātra Lielajā zālē.



Написать комментарий